Μετά το έπος δεν τον τρομάζει ούτε η Γουλβς, ούτε ο… Ποντένσε
Κλήρωση Ολυμπιακού

Μετά το έπος δεν τον τρομάζει ούτε η Γουλβς, ούτε ο… Ποντένσε

Αντιμέτωπος με την Γουλβς θα βρεθεί ο Ολυμπιακός στη φάση των «16» του  Europa League. Η αγγλική ομάδα μπορεί να είναι σε καλή κατάσταση και να διεκδικεί ακόμα κι έξοδο στο Champions League στην Premier League, όμως δεν είναι από τις αντιπάλους που τρομάζουν τους ερυθρόλευκους, ειδικά μετά τον απίστευτο θρίαμβο το βράδυ της Πέμπτης στο Emirates κόντρα στην Άρσεναλ.

Η… τύχη, στην κλήρωση της Νιόν, έφερε απέναντι στον Ολυμπιακό και τον Ντάνιελ Ποντένσε, έναν παίκτη για τον οποίο η Γουλβς δαπάνησε περίπου 25 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την ελληνική ομάδα.

Η ψυχολογία στον Ολυμπιακό είναι στα ύψη και ασφαλώς οι πιθανότητες δεν είναι εις βάρος του, αφού μπορεί η Γουλβς να είναι 8η στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης, όμως η ελληνική ομάδα έχει πολλά χιλιόμετρα εμπειρίας στο Champions League, όπου αγωνίστηκε και αυτή τη σεζόν, ενώ προέρχεται από μια επική νίκη - πρόκριση επί της Άρσεναλ.

Ωστόσο, δεν είναι κι από τις ομάδες που μπορεί κάποιος να την υποτιμήσει. Η Γουλβς ναι μεν κάνει την υπέρβασή της αγωνιζόμενη στο Europa League, αλλά παλεύει όλα τα παιχνίδια στην Premier League κι έχει δυσκολέψει πολλά από τα μεγαθήρια του αγγλικού πρωταθλήματος. 

Η πρώτη αναμέτρηση θα γίνει στις 12 Μαρτίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και η ρεβάνς στις 19 Μαρτίου στο «Μολινό». 

Nα σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2016/17, η Ελλάδα θα έχει εκπρόσωπο σε ευρωπαϊκή διοργάνωση το Μάρτιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ "16":

Μπασακσεχίρ - Κοπεγχάγη

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Γουλβς

Ρέιντζερς - Λεβερκούζεν

Bόλφσμπουργκ - Σαχτάρ

Ίντερ - Χετάφε

Σεβίλλη - Ρόμα

Άιντραχτ/Ζάλτσμπουργκ - Βασιλεία

ΛΑΣΚ Λιντς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου στο Stadion Energa του Γκντανσκ της Πολωνίας.