Θρυλική πρόκριση στο Λονδίνο - Στους «16» ο Ολυμπιακός
Europa League

Θρυλική πρόκριση στο Λονδίνο - Στους «16» ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας καταπληκτική εμφάνιση μέσα στην έδρα της Άρσεναλ, κέρδισε με σκορ 1-2 στην παράταση και προκρίθηκε στους 16 του Europa League. Σισέ και Ελ Αραμπί τα γκολ των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ (0-1) από τον πρώτο αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης», στέλνοντας αρχικά το ματς στην παράταση, μετά από γκολ που πέτυχε ο Σισέ στο 53ο λεπτό με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση, με τον Μασούρα να έχει δοκάρι στο 109ο λεπτό, ωστόσο τρία λεπτά αργότερα ο Ομπαμεγιάνγκ, με πανέμορφο γυριστό σουτ, ισοφάρισε και έδωσε σκορ πρόκρισης στους «Κανονιέρηδες».

Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, δεν το έβαλαν κάτω κι έψαξαν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Μάλιστα, ο προπονητής του Ολυμπιακού τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης έριξε στη μάχη κάθε διαθέσιμο όπλο που είχε στον πάγκο, με τον Σισέ να παίζει σε θέση σέντερ φορ, η πίεση του οποίου απέφερε το κόρνερ από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.

Ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ, πήρε το ριμπάουντ μετά την απομάκρυνση των αμυντικών και με σέντρα βρήκε στην μικρή περιοχή τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος με προβολή διαμόρφωσε το τελικό 1-2, προκαλώντας ντελίριο στις τάξεις των 5.000 και πλέον οπαδών του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στις κερκίδες του Emirates.

AP Photo/Frank Augstein