Μείωση του αριθμού των ανέργων στην Γερμανία τον Ιανουάριο

Μείωση του αριθμού των ανέργων στην Γερμανία τον Ιανουάριο

Μείωση του αριθμού των ανέργων καταγράφηκε στη Γερμανία τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία χαρακτηρίζονται “απρόσμενα” στη Γερμανία ενώ θεωρείται ότι τα κίνητρα της κυβέρνησης προκειμένου οι εταιρίες να διατηρήσουν το προσωπικό τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας θωράκισαν την αγορά εργασίας στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Πιο αναλυτικά, το Γραφείο Απασχόλησης ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανέργων στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία μειώθηκε κατά 41.000 σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους στα 2,729 εκατομμύρια. Αντίθετα, αναλυτές σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν αύξηση των ανέργων κατά 6.000. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Γερμανία βρίσκεται σε lockdown από τα μέσα Δεκεμβρίου. Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα στο 6,0%.

«Η αγορά εργασίας παραμένει εύρωστη τον Ιανουάριο», δήλωσε η επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας Εργασίας Ντέτλεφ Σίλε σε σχετική ανακοίνωση, για να συμπληρώσει ότι «τα μέτρα που εφαρμόζονται για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία του κορονοϊού αφήνουν το σημάδι τους».