Μείωση ωραρίου σε εστίαση και διασκέδαση εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών

Μείωση ωραρίου σε εστίαση και διασκέδαση εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί να μειωθεί το ωράριο λειτουργιάς στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από νωρίτερα και να αυξηθεί η τηλεργασία, δήλωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής Αθανάσιος Τσακρής, τονίζοντας ότι «δεν έχουμε άλλα περιθώρια».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 ο κ. Τσακρής δήλωσε συγκεκριμένα: «Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, πρέπει να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα πριν αλλάξει ο καιρός καθώς οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν στην εξάπλωση του ιού».

«Είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ημέρες να δούμε διακοπή της κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 12:30», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακρής και πρόσθεσε: «ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τη σημασία της χρήσης της μάσκας».

Όπως είπε ο κ. Τσακρής τώρα είναι η εποχή του κορονοϊού και «είναι πολύ πιθανό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη να δούμε μέχρι και διπλασιασμό των κρουσμάτων μέσα σε λίγες ημέρες». «Χαρακτηριστικές είναι και οι περιπτώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας που λόγω των καιρικών συνθηκών υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού», πρόσθεσε.

Τέλος, ανέφερε ότι τα μέτρα θα συζητηθούν ενδεχομένως και σήμερα ή τις επόμενες ήμερες στην Επιτροπή και είναι πιθανό να εφαρμοστούν τις επόμενες εβδομάδες.