ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2015η
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Β. Παπαευαγγέλου: Μέχρι το φθινόπωρο πιθανώς να έχει εγκριθεί το εμβόλιο Pfizer για εφήβους 12-15 ετών

Όπως ανέφερε ήδη έχουμε την πρώτη ανακοίνωση από την κλινική μελέτη σε παιδιά 12-15 ετών από την Pfizer, η οποία έχει 100% αποτελεσματικότητα.

Μέχρι το φθινόπωρο πιθανώς να έχει εγκριθεί το εμβόλιο Pfizer για εφήβους 12-15 ετών

Έως το φθινόπωρο θα έχουμε εγκρίνει και στην Ελλάδα το εμβόλιο της Pfizer για παιδια 12-15 ετών, όπως εκτίμησε νωρίτερα σήμερα η Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας Βάνα Παπαευαγγέλου, δεδομένου ότι η διαδικασία αδειοδότησης των εμβολίων έχει κινηθεί γρήγορα μέχρι σήμερα.

«Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το φθινόπωρο θα έχουμε εγκρίνει κι εμείς το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12-15 ετών», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Οι κλινικές μελέτες και των φαρμάκων και των εμβολίων στα παιδιά κάτω των 18 ετών, έπονται των ενηλίκων», επισήμανε η κ. Παπαευαγγέλου προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση έχουν ξεκινήσει.

Γι' αυτό άλλωστε η εταιρεία έχει ζητήσει ήδη από τον FDA να εγκρίνει το εμβόλιο σε αυτή την ηλικία, με στόχο να εμβολιαστούν παιδιά πριν την έναρξη της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς, όπως ανέφερε προσθέτοντας μάλιστα πως οι μελέτες γενικότερα προχωράνε και σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

«Ήδη ξεκινάνε τώρα οι μελέτες για τα παιδιά 5-11 ετών και θα ακολουθήσουν οι μελέτες για μικρότερα παιδιά», σημείωσε η κα Παπαευαγγέλου.

Αξίζει να επισημανθεί σε αυτό το σημείο, ότι το ζήτημα του εμβολιασμού παιδιών δεν είναι η πρώτη φόρά που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες σε εκτενή του ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε πως είναι ευχάριστα και αρκετά νέα από την επέκταση των κλινικών δοκιμών για τα εμβόλια για τον κορονοϊό σε εφήβους και παιδιά και τόνισε πως είναι είναι πολύ σημαντικό να επιτρέψουμε στα παιδιά να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους, στο σχολείο και στις δραστηριότητές τους αλλά κυρίως στους φίλους και στην ευρύτερη οικογένειά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως «περιμένουμε τις εξελίξεις και να θυμόμαστε πως εάν εμβολιαστούν και τα παιδιά θα ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία την επόμενη σχολική χρονιά».

Αντιστοίχως και ο κορυφαίος αμερικανός ανοσολόγος και σύμβουλος του Λευκού Οίκου Αντονι Φάουτσι, είχε δηλώσει πριν ένα μήνα ότι «τα παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες ''πιθανότατα'' θα εμβολιασθούν στις αρχές του 2022».

Τα αποτελέσματα των self test καθηγητών, μαθητών και λοιπού προσωπικού δικαιώνουν την απόφαση για επιστροφή στα σχολεία 

Επιπροσθέτως η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα πρώτα στοιχεία από την καταχώρηση των αποτελεσμάτων self test καθηγητών, μαθητών και λοιπού βοηθητικού προσωπικού δικαιώνουν την απόφαση για επιστροφή στα σχολεία με το μέτρο αυτό, καθώς εάν δεν είχε γίνει έτσι, άτομα θετικά στον ιό θα έμπαιναν στις σχολικές μονάδες.

«Είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο, θετικό βήμα γιατί θα μπορέσουμε πραγματικά να σταματήσουμε την διασπορά γιατί ο καθένας που βγαίνει θετικός, πρώτον θα απομονωθεί και συνεπώς θα μειώσει την διασπορά στους συγγενείς του, ταυτόχρονα όμως η ιχνηλάτηση θα μας βγάλει κι άλλους θετικούς στο άμεσο εργασιακό κι οικογενειακό του περιβάλλον» εξήγησε.