7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Αδ. Γεωργιάδης: Μέχρι τις 23.00 η κυκλοφορία, όταν ανοίξει η εστίαση

Μέχρι τις 23.00 η κυκλοφορία, όταν ανοίξει η εστίαση

Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη εβδομάδα αρχίζει στις 10 το βράδυ, ενώ από τις 3 Μαΐου, οπότε και θα ανοίξει η εστίαση, η απαγόρευση θα αρχίζει στις 11 ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχετικά με το ωράριο των εστιατορίων που θα κλείνουν στις 11, εξήγησε ότι όσοι μένουν κοντά στο εστιατόριο θα μπορούσαν να φύγουν στις 11 αλλά όσοι μένουν μακριά, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, πρέπει να κάνουν το κουμάντο τους για να μη φύγουν από το όριο.

Σημείωσε πως «σήμερα η αγορά θα είναι ανοιχτή και πιστεύω θα πάει πολύ καλά» και εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς -όπως είπε- στην περιοδεία του σε πολλά μαγαζιά τα μέτρα τηρούνταν με θρησκευτική ευλάβεια. «Πήγαν όλα όπως έπρεπε να πάνε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι αν από την άλλη βδομάδα που ανοίγουν οι πλατφόρμες και για άλλες ηλικίες πάμε να εμβολιαστούμε μαζικά, σε 15-20 ημέρες η ζωή μας θα είναι διαφορετική, πολύ πιο ελεύθερη και η πανδημία θα πέσει, 

Όπως ανέφερε «συνεχίζουμε να στηρίζουμε εστίαση και αφού ανοίξουν δίνουμε από την αναπτυξιακή τράπεζα 500 εκατ. ευρώ δάνεια χαμηλότοκα για επενδυτικούς σκοπούς, κάνουμε μόνιμη μείωση φόρων, μειώνουμε προκαταβολή φόρων, εισφορά αλληλεγγύης και ασφαλιστικές εισφορές, όλα αυτά στην πραγματικότητα σε μόνιμη βάση, πληρώνουμε αυτή μέχρι τη Μ. Πέμπτη που έρχεται την επιστρεπτέα 7, όπου θα πάρουν 55.000 επιχειρήσεις της εστίασης περίπου 170 εκατ. για να μπορούν να ξεκινήσουν, ξεκινάμε αμέσως μετά στις 10/5 την πλατφόρμα για να πάρουν οι επιχειρήσεις της εστίασης 330 εκατ . ευρώ, το 7% του τζίρου τους για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

«Ταυτόχρονα η εταιρία Delta των ΗΠΑ ανακοίνωσε 2 πτήσεις προς Αθήνα γιατί αναμένουν αύξηση των τουριστών προς Ελλάδα. Το ίδιο και αεροπορικές εταιρίες από Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία κλπ. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χτίσει τις βάσεις για να είναι το οικονομικό μας μέλλον λαμπρό. Μένει να πάμε να εμβολιαστούμε», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.