Μέχρι τέλη Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί οι κάτοικοι όλων των νησιών

Μέχρι τέλη Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί οι κάτοικοι όλων των νησιών

Το σχέδιο για τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών άνω των 10.000 κατοίκων, εκτός της Κρήτης, θα είναι το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που θα έχει στις 11.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους υπουργούς Υγείας, Βασίλη Κικίλια, Αναπληρωτή Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τους περιφερειάρχες, με δεδομένο ότι η έναρξη της τουριστικής περιόδου ξεκινά στις 15 Μαΐου.

Το απόγευμα θα παρουσιαστούν οι άξονες του εμβολιαστικού πλάνου για αυτό το τμήμα της νησιωτικής χώρας από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση «Ελευθερία» στα νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων, στο πλαίσιο υλοποίησης του κυβερνητικού σχεδίου για covid-free νησιά, ενώ  ο πρώτο βήμα είχε γίνει με τον οριζόντιο εμβολιασμό των νησιών μέχρι 5.000 πληθυσμό.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του σε εμβολιαστικά κέντρα σε Νάξο, Ηρακλειά και Σχοινούσα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε δηλώσει ότι τα νησιά μας είναι μεγάλη προτεραιότητα και μεγάλη ευθύνη για την κυβέρνηση, τονίζοντας παράλληλα ότι οι κάτοικοι ανταποκρίνονται στην επιχείρηση εμβολιασμού. 

Αρ. Πελώνη: Η χώρα δεν μπορεί να μείνει κλειστή για πάντα - Σήμερα ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς στα νησιά

Με όπλα τη συνεχή αξιολόγηση και επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων, τη διενέργεια των self tests και την αυστηρή επιτήρηση προχωρά η κυβέρνηση στο άνοιγμα των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων σύμφωνα με την Αριστοτελία Πελώνη, η οποία υπογράμμισε πως «είμαστε σε ένα καλό σημείο και ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν πισωγυρίσματα».

Μιλώντας, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων, σημειώνοντας πως «η χώρα δεν μπορεί να μείνει κλειστή για πάντα», τόνισε ωστόσο πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να χαλαρώνουμε.

Στη συνέχεια, η κ. Πελώνη αναφέρθηκε και στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, τονίζοντας ότι καθημερινά γίνονται περισσότεροι από 100.000 εμβολιασμοί, ενώ πρόσθεσε πως τον επόμενο μήνα θα ανοίξουν τα ραντεβού και των υπόλοιπων ηλικιακών ομάδων.

Προανήγγειλε παράλληλα πως σήμερα θα γίνουν ειδικές ανακοινώσεις που αφορούν στους εμβολιασμούς των πολιτών στα νησιά. «Όσο προχωρά ο εμβολιασμός, τόσο μεγαλύτερη ελευθερία θα ανακτούμε και αφήνουμε πίσω μας αυτή την περιπέτεια», τόνισε, προσθέτοντας ότι «θα πρέπει ωστόσο να προσέχουμε, να μην εφησυχάζουμε, εμβολιασμένοι και μη».