Με τροπολογία απομακρύνεται από το ΚΕΣΥ ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάρκου

Με τροπολογία απομακρύνεται από το ΚΕΣΥ ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάρκου

Την απομάκρυνση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μάρκου από τη θέση του προέδρου του ΚΕΣΥ προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα, πλέον τίθενται κωλύματα για τη θέση του προέδρου και συγκεκριμένα ορίζεται ότι δεν μπορούν να λαμβάνουν τη θέση του προέδρου, αντιπροέδρου και μέλους του ΚΕΣΥ πρόσωπα που έχουν διατελέσει Γενικοί ή Ειδικοί γραμματείας, μέλη της Κυβέρνησης ή βουλευτές, προτού παρέλθει διετία από την απώλεια της ιδιότητάς τους. Η συνδρομή των ανωτέρω αποτελεί λόγο έκπτωσης από τη θέση του μέλους, Προέδρου ή αντιπροέδρου, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τροπολογία.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Μάρκου έγινε σε πρόσφατη συνεδρίαση αρνητικός πρωταγωνιστής όταν με αγοραίες εκφράσεις επιτέθηκε στον βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

To επεισόδιο 

Το συμβάν είχε λάβει χώρα όταν ο κ. Μάρκου επιχείρησε να απαξιώσει τον κ. Κεγκέρογλου που ανέβαινε εκείνη την ώρα στο Βήμα λέγοντας του « Τι θα πει; Τα ίδια που είπε ο Πλεύρης».

Άμεση ήταν η απάντηση του αντιπρόεδρου της Βουλής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ  φέρεται να αντέτεινε προς τον συνάδελφό του «ξέρουμε τι κάνατε στις επιτροπές» και τον κ. Μάρκου να απαντάει υβριστικά λέγοντας σας «έχει γίνει να» κάνοντας και μια απρεπή χειρονομία

Εκείνη τη στιγμή ο κ. Κωνσταντινόπουλος ζήτησε την άμεση αποβολή του βουλευτή με την τηλεοπτική μετάδοση λόγω της έντασης να σταματά και τους βουλευτές να συνεχίζουν τις αντεγκλήσεις με κλειστές κάμερες. 

Να σημειωθεί, τέλος, ότι πριν λίγες μέρες ο κ. Μάρκου είχε ζητήσει συγγνώμη για την συμπεριφορά του και μάλιστα για τα μάτια του κόσμου υποστήριξε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του ΚΕΣΥ, μολονότι πριν από το συγκεκριμένο επεισόδιο, παρέμενε αμετακίνητος μολονότι του είχε ζητηθεί να αποχωρήσει.