Με επέμβαση του στρατού απειλεί ο Ντ. Τραμπ

Με επέμβαση του στρατού απειλεί ο Ντ. Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τις απειλές του προς τους διαδηλωτές αλλά και κυβερνήτες πολιτείων, καθώς με νέο tweet απείλησε ευθέως ότι αν δεν τηρήσουν «πολύ σκληρότερη» στάση για να σταματήσουν οι ταραχές μετά τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ από αστυνομικό, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα κάνει «χρήση της απεριόριστης ισχύος του Στρατού».

«Φιλελεύθεροι Κυβερνήτες και Δήμαρχοι πρέπει να τηρήσουν ΠΟΛΥ σκληρότερη στάση, διαφορετικά η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα επέμβει και θα κάνει ό,τι πρέπει να γίνει, και αυτό περιλαμβάνει την χρήση της απεριόριστης ισχύος του Στρατού μας και πολλές συλλήψεις», απείλησε ο Τραμπ με ένα ακόμη tweet.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι αν οι διαδηλωτές είχαν παραβιάσει χθες τον φράχτη του Λευκού Οίκου «θα είχαν συναντήσει τα πιο μοχθηρά σκυλιά» ενώ φάνηκε επίσης να προτρέπει τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν το βράδυ του Σαββάτου, γράφοντας: «απόψε, καταλαβαίνω ότι είναι μια νύχτα MAGA (σ.σ. Make America Great Again) στον Λευκό Οίκο;».