Μ. Ζορπίδης: Δεν θα πάμε στα Σκόπια με τον Τσίπρα - Ομόφωνη η απόφαση

Μ. Ζορπίδης: Δεν θα πάμε στα Σκόπια με τον Τσίπρα - Ομόφωνη η απόφαση

Αρνητική απάντηση στην πρόσκληση να συμμετέχει στην επιχειρηματική αποστολή, η οποία θα συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, την ερχόμενη Τρίτη, έδωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης μιλά για την εν λόγω απόφαση τονίζοντας ότι ήταν «ομόφωνη», σημειώνοντας παράλληλα ότι «από τα 51 μέλη, τα 50 συμφώνησαν να μην συμμετάσχουν στην αποστολή».

Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν ομόφωνα ότι το ΕΕΘ προχωρά στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι σε μία πολιτική, που δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό. Καμία από τις δράσεις αυτές δε μας αφορά. Για μας το όνομα της Μακεδονίας, που είναι μόνο ελληνικό, είναι ιερό και θα το υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε», δήλωσε ο Μιχάλης Ζορπίδης.

 

Μιλώντας στον Realfm.gr, o κ. Ζορπίδης σημείωσε: «Mε τη γειτονική χώρα και τους γείτονες είχαμε καλή σχέση. Ένα μέλος του Δ.Σ. δήλωσε από τα 51 μέλη, τα 50 άτομα συμφώνησαν να μη συμμετάσχουμε στην αποστολή. Λένε ότι έχω επαγγελματικές σχέσεις με τα Σκόπια, κάνω εκδρομές, δεν έχω επαγγελματική σχέση. Έχουμε πρόβλημα με το όνομα. Πως εγώ σε ηλικία 5 ετών έμαθα ότι είμαι Μακεδόνας και τώρα στα 63 μου λένε ότι είμαι νότιο Μακεδόνας;». 

Παράλληλα, ο κ. Ζορπίδης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου κατηγορώντας την ότι «έχει κομματικά ένσημα» και δεν έχει προσφέρει τίποτα στην Θεσσαλονίκη. «Αν η υπουργός νομίζει ότι εγώ είμαι αυτός που αποφασίζει, κάνει μεγάλο λάθος. Είναι ένας θεσμός και όλοι μαζί αποφασίζουμε. Δεν ξέρω γιατί δέχομαι προσωπική επίθεση από την κ. Χατζηγεωργίου. Δεν κατάλαβα γιατί με λέει πατριδοκάπηλο, τιμή μου που ήμουν αντιδήμαρχος με τον Παπαγεωργόπουλο, έχω προσφέρει σε αυτήν την πόλη. Ας μας πει αυτή η κυρία τι έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια εκτός από τα κομματικά ένσημα που έχει. Ποιος την ξέρει; Τι προσέφερε σε αυτήν τη χώρα, σε αυτή την πόλη; Έχω 160 εργαζομένους, ζω 160 οικογένειες. Ας μας πει αν αυτή ζει μία οικογένεια και που ήταν, ποιος την ψήφισε», ανέφερε χαρακτηριστικά.