7ος χρόνος, ημέρα 2153η
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Μ. Βαρβιτσιώτης στο BBC: «Η Ελλάδα ανοίγει και περιμένει εκατομμύρια τουρίστες»

Μ. Βαρβιτσιώτης στο BBC: «Η Ελλάδα ανοίγει και περιμένει εκατομμύρια τουρίστες»

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα μετά την επιτυχημένη απάντηση απέναντι στην πανδημία του COVID-19, ανοίγει προκειμένου να υποδεχθεί το πρώτο μεγάλο κύμα τουριστών έστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ.Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC News.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε στο BBC και την δημοσιογράφο Joanna Gosling ότι «Η Ελλάδα δέχτηκε διθυραμβικά σχόλια για την άμεση αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας προχωρά πολύ καλά μέχρι στιγμής, αναμένοντας και το άνοιγμα των διεθνών πτήσεων και των εποχιακών ξενοδοχείων», προσθέτοντας ότι «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καλωσορίσουμε και πάλι εκατομμύρια τουρίστες στον τόπο μας».

Ερωτηθείς σχετικά με την «απάντηση» της Ευρώπης στην πανδημία, ο Αναπληρωτής Υπουργός απάντησε ότι αρχικά η αντίδραση της ΕΕ ήταν φτωχή, αλλά ο συντονισμός αργά και σταδιακά επιταχύνεται, ενώ συμπλήρωσε ότι «η Γαλλογερμανική πρόταση του ταμείου των 500 δις ευρώ για τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία, είναι μια πρόταση προς τη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο υπάρχει ακόμα χώρος για συζήτηση για την εύρεση συμβιβασμού».