7ος χρόνος, ημέρα 2063η
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021

Λύνεται το αδιέξοδο για το Θριάσιο - Διπλασιάζει το ποσοστό της η Goldair

Λύνεται το αδιέξοδο για το Θριάσιο - Διπλασιάζει το ποσοστό της η Goldair

Θετικές είναι οι εξελίξεις για την κατασκευή του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, καθώς έπειτα από διαπραγμάτευση φαίνεται να ξεπερνιούνται τα εμπόδια με την Κομισιόν λόγω προβληματικής σύμβασης παραχώρησης, με 12 σημεία της σύμβασης να τίθενται υπό αναθεώρηση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την τηλεδιάσκεψη με το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς που είχε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, εκτός από τις ενέργειες του ίδιου, κρίσιμο ρόλο για την απεμπλοκή του έργου είχε και ο διπλασιασμός του ποσοστού της Goldair στην κοινοπραξία όπου συμμετέχει και η ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Goldair, Καλλίνικος Καλλίνικος έλαβε την απόφαση να ενισχύσει τη συμμετοχή του από 20% σε 40%, αυξάνοντας τα κεφάλαια που θα επενδύσει, και ως εκ τούτου η εταιρεία διαθέτει πλέον περισσότερα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο του σχήματος παραχώρησης του Θριασίου, ενώ μειώνεται παράλληλα το ποσοστό της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά τις αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της κοινοπραξίας και τις τροποποιήσεις στη σύμβαση παραχώρησης, τις επόμενες εβδομάδες θα αποσταλεί στην DG Comp προς έγκριση ο φάκελος του έργου.

Η κοινοπραξία Goldair Cargo-ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, που επιλέχθηκε με διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή και εκμετάλλευση του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο για 50 χρόνια, θα αναπτύξει 120.000 τ.μ. σε πρώτη φάση, ενώ σε βάθος δεκαετίας, το κονσόρτσιουμ θα ολοκληρώσει στο Θριάσιο την κατασκευή 240.000 τ.μ. στεγασμένων αποθηκευτικών χώρων.