Λοβέρδος: Να απαγορευθεί η είσοδος στη Βουλή για όσους δεν εμβολιάζονται

Λοβέρδος: Να απαγορευθεί η είσοδος στη Βουλή για όσους δεν εμβολιάζονται

Να απαγορευθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και στις κοινοβουλευτικές επιτροπές η παρουσία βουλευτών που δεν έχουν εμβολιαστεί ζητά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Όπως υπογράμμισε, οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα ασκούν κανονικά τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα από το σπίτι τους, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που υπάρχει και απλώς δεν θα πηγαίνουν στη Βουλή.

Ενώ κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, «εξαιρώντας τους συναδέλφους που δεν έχουν εμβολιαστεί για λόγους υγείας».

«Δεν μπορείς να θεσπίζεις υποχρεωτικότητα για κατηγορίες πολιτών και στη Βουλή που υπάρχουν 300 βουλευτές, να αδιαφορούμε αν ο διπλανός μας έχει ή δεν έχει εμβολιαστεί. Ο πρόεδρος της Βουλής να υποχρεώσει όποιον δεν εμβολιάζεται να μιλάει από το σπίτι του, αφού υπάρχει η δυνατότητα», επισήμανε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.  

«Χρειάζεται η Βουλή να δώσει πρώτη το καλό παράδειγμα. Ειδάλλως σε τι διαφέρουμε από αυτούς που διαδήλωναν χθες κατά των εμβολιασμών; Θέλω να ξέρω εάν υπάρχουν αρνητές. Θέλω να γνωρίζω τον αρνητή που είναι δημόσιο πρόσωπο, κάνει δημόσια παρέμβαση και κάθεται δίπλα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.    

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι είναι «συνταγματικά ανεκτός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων χάριν του ύψιστου αγαθού της δημόσιας Υγείας», αναφέροντας τους εργαζόμενους στο σύστημα Υγείας, στην εστίαση και στον τουρισμό, στην εκπαίδευση, στα σώματα ασφαλείας, στην Εκκλησία και ενδεχομένως και στα Μέσα Μεταφοράς.  

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι «ανήκει στα συνταγματικώς επιτρεπόμενα μέσα», η επιβολή αναστολής εργασίας στους εργαζόμενους συγκεκριμένων κατηγοριών που αρνηθούν τον εμβολιασμό. «Διότι όταν λες υποχρεωτικός εμβολιασμός, σημαίνει ότι αυτός που δεν τηρεί την υποχρέωση, πρέπει να υποστεί τις συνέπειες», εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι η απόλυση είναι αντισυνταγματική.  

Αντιθέτως, ζήτησε να ισχύει η αναστολή εργασίας για όσο διαρκεί η πανδημία. Στο ερώτημα «πώς θα ζήσει αυτός ο εργαζόμενος που δεν θα πληρώνεται, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Δικό του θέμα πως θα ζήσει, από την στιγμή που δεν συμμερίζεται το δικό μας θέμα και τη δική μας αγωνία».  

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα «υπάρχει μια κυβέρνηση και δεν υπάρχει κάτι άλλο, δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Για πρώτη φορά στα χρόνια της μεταπολίτευσης ζούμε τη Δημοκρατία του ενός κόμματος. Η ΝΔ ελέγχει 12 από τις 13 Περιφέρειες, τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, τη Βουλή και την κυβέρνηση. Αναζητείται προοδευτικός πρωταγωνιστής».  

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι είναι ένα «κόμμα ακατάστατο, αστάθμητο και  δεν έχει βρει την ισορροπία του μετά τις ήττες του 2019. Ξέρουμε πως όταν η κυβέρνηση πει “Α”, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πει “Ω”. Και αν δεν το πει το “Ω”, όπως με τους εμβολιασμούς, στη συνέχεια το ανατρέπει», σχολίασε ο κ. Λοβέρδος.