Live η ενημέρωση για την πανδημία από τους Γκ. Μαγιορκίνη - Ν. Χαρδαλιά

Live η ενημέρωση για την πανδημία από τους Γκ. Μαγιορκίνη - Ν. Χαρδαλιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Υπουργείο Υγείας η ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, με την συμμετοχή του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη. 

Συναγερμός έχει σημάνει σήμερα στις υγειονομικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού κυρίως σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Επί τάπητος βρίσκονται και αυστηρότερα μέτρα όπως το να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Σε αυξημένη επιφυλακή έχουν τεθεί οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ανακοινώθηκε μετά από σύσκεψη της Ειδικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης της Περιφέρειας. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η λήψη σειράς μέτρων προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσόμενων σε όλα τα κτίρια της Περιφέρειας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, ενώ ο Περιφερειάρχης έθεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα εν όψει της αναμενόμενης εισόδου της περιοχής στο Επίπεδο 3 («Πορτοκαλί») από την Πολιτική Προστασία και τους αρμόδιους Επιστήμονες.

Δείτε live