7ος χρόνος, ημέρα 2146η
Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Λίστα Forbes: Ο Τζεφ Μπέζος παραμένει στην κορυφή, ο Ντόναλντ Τραμπ χάνει έδαφος

Λίστα Forbes: Ο Τζεφ Μπέζος παραμένει στην κορυφή, ο Ντόναλντ Τραμπ χάνει έδαφος

Ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχασε έδαφος στην κατάταξη καθώς η πανδημία του κορονοϊού κατάφερε ισχυρό πλήγμα στις επιχειρήσεις του.

Η συνολική περιουσία των 400 ατόμων στη λίστα του περιοδικού ανέρχεται στο ποσό ρεκόρ των 3,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι πλουσιότεροι Αμερικανοί συνέχισαν να κερδίζουν χρήματα ακόμη και εν μέσω της πανδημίας που προκάλεσε καταστροφές στην οικονομία και δημιούργησε 1,8 εκατομμύρια άνεργους στην ΗΠΑ.

Ο Έρικ Γιουάν, CEO της εταιρείας Zoom, που έχει γίνει απολύτως απαραίτητη στην εποχή της τηλεργασίας, είναι ένας από τους 18 νεοεισερχόμενους στη λίστα, με την αξία του να ανέρχεται σε 11 δις. δολάρια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έπεσε στη θέση 352 από την 275 και η περιουσία του μειώθηκε στα 2,5 δις. δολάρια από 3,1 δις. καθώς οι επιχειρήσεις του περιλαμβάνουν κυρίως κτίρια γραφείων, ξενοδοχεία και θέρετρα, που επηρεάστηκαν περισσότερο από την πανδημία.

Η ετήσια λίστα λειτουργεί ως ένας τρόπος να γνωρίζει κανείς ποιοι είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι των ΗΠΑ και ποιοι διαθέτουν τη μεγαλύτερη εξουσία, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος του περιοδικού Forbes.

«Ως κοινωνία, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ποιοι βρίσκονται πίσω από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και τι κάνουν με τα χρήματά τους», είπε.