Λιβύη: Σύλληψη 542 ανθρώπων που ετοιμάζονταν να πάνε στην Ευρώπη με φουσκωτά

Λιβύη: Σύλληψη 542 ανθρώπων που ετοιμάζονταν να πάνε στην Ευρώπη με φουσκωτά

Συνολικά 542 επίδοξοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σήμερα στη Λιβύη, ενώ ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου, όπως έγινε γνωστό από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η πολυπληθής ομάδα εντοπίστηκε από τις λιβυκές αρχές κοντά σε μια παραλία της Μιζουράτα, σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων από την Τρίπολη. Σύμφωνα με ένα στέλεχος της υπηρεσίας καταπολέμησης της παράτυπης μετανάστευσης, που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, σκόπευαν να επιβιβαστούν σε φουσκωτά για να φτάσουν στα ευρωπαϊκά παράλια.

Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατάγονται από το Μπαγκλαντές. Μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε ένα κέντρο κράτησης κοντά στην Τρίπολη όπου, σύμφωνα με τον Λίβυο αξιωματούχο, θα τους παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απέλασής τους στη χώρα τους.

Από τις αρχές του έτους, τουλάχιστον 475 άνθρωποι πνίγηκαν στη Μεσόγειο προσπαθώντας να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο, επίσημο απολογισμό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, που χρονολογείται από τις 11 Απριλίου. Λίγες ημέρες αργότερα ωστόσο, 6 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί και άλλοι 29 αγνοούνται έπειτα από άλλο ένα ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης.