Λιβύη: Επιβεβαιώθηκε νέο κρούσμα, στο σύνολο έφτασαν τα 26

Λιβύη: Επιβεβαιώθηκε νέο κρούσμα, στο σύνολο έφτασαν τα 26

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι επιβεβαίωσε ένα νέο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στην εμπόλεμη χώρα να ανέρχεται πλέον — επισήμως, τουλάχιστον — σε 26.

Με ανακοίνωσή του που δημοσιοποίησε το βράδυ της Δευτέρας, το Κέντρο εξήγησε ότι εξετάστηκαν δείγματα δέκα ανθρώπων που θεωρούνταν πιθανά κρούσματα και σε μία περίπτωση η διάγνωση ήταν θετική.

Από το σύνολο των ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 στη Λιβύη, οι οκτώ έχουν αναρρώσει, ενώ έχει καταγραφεί ένας θάνατος από την ασθένεια COVID-19, την 8η Απριλίου.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης εντοπίστηκε στη λιβυκή επικράτεια την 24η Μαρτίου.

Οι λιβυκές αρχές, τόσο η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση όσο και η παράλληλη κυβέρνηση στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έχουν ανακοινώσει σειρά μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας: έκλεισαν τα αεροδρόμια, τα σύνορα, τα τεμένη, τα σχολεία, απαγόρευσαν τις δημόσιες συγκεντρώσεις και τις μετακινήσεις από πόλη σε πόλη κι επέβαλαν περιορισμούς στην κυκλοφορία μέχρι νεοτέρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ