7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Λαζαρίδης: Η συμφωνία καθιστά τη χώρα μας πρωταγωνιστή των εξελίξεων

Λαζαρίδης: Η συμφωνία καθιστά τη χώρα μας πρωταγωνιστή των εξελίξεων

«Η Ελληνογαλλική Συμφωνία αλλάζει τους γεωστρατηγικούς συσχετισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, καθιστά τη χώρα μας πρωταγωνιστή των εξελίξεων και ενισχύει την αποτρεπτική αμυντική της ισχύ έναντι κλιμακούμενων απειλών», τόνισε ο εισηγητής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, ανοίγοντας τη συζήτηση για την Ελληνογαλλική Συμφωνία.

«Η γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας είναι το πιο θετικό αποτύπωμα της Συμφωνίας κυρίως γιατί αγγίζει τα όρια του ενιαίου αμυντικού δόγματος με τη Γαλλία, προτάσσοντας το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας», σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης.

Απαντώντας στις ενστάσεις και επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης, σχετικά με τη ρήτρα αμυντικής συνδρομής, αντέτεινε ότι για πρώτη φορά τόσο ευκρινώς εξασφαλίζεται νομικά και δεσμευτικά η χώρα μας. «Η Συμφωνία δεν γκρεμίζει αλλά ενισχύει την εθνική κυριαρχία της χώρας. Απόδειξη είναι οι εκνευρισμένες φωνές των γειτόνων μας που ακούγονται γιατί η Ελλάδα ισχυροποιείται αμυντικά και γεωστρατηγικά» επισήμανε.

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης, επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι «εμφανίζεται να είναι αμετανόητη, μεμψίμοιρη και να λειτουργεί βάσει κομματικών και όχι εθνικών κριτηρίων, επιμένοντας στον βούρκο της αναξιοπιστίας της λόγω ένδειας επιχειρημάτων σε βαθμό που οδηγείται σε επικίνδυνους δρόμους». Ακόμα, χαρακτήρισε βαρύτατο ατόπημα τους υπαινιγμούς τού κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, «για μαύρο χρήμα στα εξοπλιστικά προγράμματα».

«Δεν χωρούν παλινωδίες και δογματισμοί για μια οριζόντια εθνική στρατηγική επιτυχία της χώρας. Ελπίζουμε ότι θα έχετε την πολιτική εντιμότητα και τη συναίσθηση του θεσμικού σας ρόλου και θα επανέλθετε σε ένα κλίμα εθνικής ομοψυχίας, που αντικατοπτρίζει την εντολή του ελληνικού λαού για ετοιμότητα και αποφασιστικότητα της χώρας έναντι οποιασδήποτε απειλής. Γιατί αυτό κάνει η Συμφωνία σήμερα», κατέληξε ο κ. Λαζαρίδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ