7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Λ. Οικονόμου: Καμία σκέψη για χαλάρωση των μέτρων την Πρωτοχρονιά

Λ. Οικονόμου: Καμία σκέψη για χαλάρωση των μέτρων την Πρωτοχρονιά

Δεν υπάρχει καμία σκέψη για χαλάρωση μέτρων την Πρωτοχρονιά, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου τονίζοντας ότι «τα μέτρα θα είναι εξίσου αυστηρά από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας», δεδομένου ότι οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να απενεργοποιήσει ό,τι έχουμε καταφέρει.

Μιλώντας στον Ant1 ο υφυπουργός επισήμανε ότι οι Έλληνες πειθάρχησαν στα μέτρα. «Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό πόσο οι συμπολίτες μας πειθάρχησαν στα μέτρα, αυτό δείχνει ότι έχουν πειστεί πλέον για την αναγκαιότητα των μέτρων» είπε εκτιμώντας παράλληλα ότι – με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου –  αντέχουμε να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη. «Αρχίζει να ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας στο θέμα της αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε μεμονωμένα περιστατικά τα κορονο-πάρτι, τα οποία όπως είπε, ευτυχώς μετριούνται στα δάχτυλα ενός χεριού και έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες κυρώσεις, ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στα πρόστιμα για την μη τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό, τόνισε ότι όσα πρόστιμα δεν πληρώνονται αποστέλλονται στις αρμόδιες ΔΟΥ συνεπώς είναι βέβαιο ότι όλα θα εισπραχθούν.

Για τη Δυτική Αττική τόνισε ότι δεν θα χαλαρώσουν άμεσα τα μέτρα, προσθέτοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής στην συντριπτική τους πλειοψηφία εφάρμοσαν τα μέτρα, είπε ο κ. Οικονόμου, με εξαίρεση ελάχιστες ομάδες ατόμων που προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδια. Αναφερόμενος δε στους χειρισμούς στο θέμα τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Για το πότε μπορεί να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό τόνισε ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των επιστημόνων για να ληφθούν οι αποφάσεις για το τι θα ισχύσει μετά τις 7 Ιανουαρίου. Η διαδικασία με το click away εξελίχθηκε καλά, χωρίς συνωστισμούς και με «προσαρμογή από τις επιχειρήσεις και τους πολίτες», πρόσθεσε

Απευθυνόμενος δημόσια στους αστυνομικούς τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για την επιτέλεση των καθηκόντων τους με αυξημένο αίσθημα ευθύνης όλο το διάστημα του κορονοϊού, κάτι που όπως είπε έχει εκτιμηθεί από την κυβέρνηση, ενώ για το αν θα μπορούσε να τους δοθεί έκτακτο επίδομα, τόνισε ότι «τα οικονομικά θέματα εξαρτώνται από τη γενικότερη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας». Οι αστυνομικοί πάντως «γνωρίζουν το ουσιαστικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης», προσέθεσε.

Ομαλά εξελίσσεται εξάλλου η επιχείρηση φύλαξης και διακίνησης των εμβολίων, συμπλήρωσε.