ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2024η
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Κύριε Τσίπρα ή τους τελειώνετε ή σας… τελειώνουν

Κύριε Τσίπρα ή τους τελειώνετε ή σας… τελειώνουν

Επί σειρά ημερών ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υποστηρικτικοί του δορυφόροι στον αντιεξουσιαστικό χώρο επιδίδονται σε αυτό που ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε στη Βουλή «υγειονομικό και κοινωνικό σαμποτάζ».

Τις υπόγειες προσκλήσεις της Κουμουνδούρου για μαζική συμμετοχή στις πορείες για τον αρχιδολοφόνο της 17 Νοέμβρη - μετά την απόφαση του ιδίου να μην «αυτοκτονήσει» -  διαδέχονται με πρόσχημα την αστυνομική βία, αλλεπάλληλα επίσημα προσκλητήρια για συγκεντρώσεις αντικυβερνητικού χαρακτήρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας όταν έλεγε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ότι δέχεται το ρίσκο για την υπερμετάδοση του ιού απ' αυτές τις εκδηλώσεις, ήταν κυνικά ειλικρινής.

Η δημόσια παραδοχή ήταν «αθωωτική» της στρατηγικής που εξυφαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της πανδημίας, για την ενσάρκωση της μύχιας ελπίδας του να γίνει η χώρα Μπέργκαμο έστω και τώρα που διαφαίνεται το τέλος της περιπέτειας.  

Να γεμίσουν τα νοσοκομεία ασθενείς, να μην φτάνουν κρεβάτια και εντατικές, να λιποθυμούν από την εξάντληση γιατροί και νοσηλευτές και η κοινωνία να τελειώσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σήμερα τον κόσμο στις πλατείες,  με το φαιδρά σπαραξιδιάρικο σύνθημα «ΠΟΝΑΩ» όπως κάποτε τους καλούσε με το  « ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» προκειμένου να χρεοκοπήσει η χώρα, να πέσει η κυβέρνηση να υλοποιηθεί το ριζοσπαστικό σχέδιο της Πρώτης Φορά Αριστερά για μετατροπή της Ελλάδας σε… Βενεζουέλα των Βαλκανίων.  

Ακόμη και τα συνθήματα ακολουθούν το μοτίβο της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα, από το 2012 και το 2015.

Το «κύριε πρωθυπουργέ τελειώσατε» που πλημμύρισε τις τελευταίες ώρες τους λογαριασμούς στελεχών, υποστηρικτών και τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η εξευγενισμένη εκδοχή του « ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Του διχαστικού συνθήματος που ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν αποκήρυξε. Αλλά και ουδέποτε κατάλαβε ότι όσα υποδηλώνει και όσα φανερώνει το σύνθημα,  φυσικά μαζί με τα αποτελέσματα της πολιτικής του , αποδοκιμάστηκαν από τους Έλληνες μόλις τον Ιούλιο του 2019.  

Αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει αλήθεια ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει τελειώσει» δεν έχει παρά να επιδιώξει να «τον αποτελειώσει».

Αλλά δεν αναλαμβάνει το ρίσκο ούτε καν να υπαινιχθεί την ανάγκη πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Όχι από αίσθηση ευθύνης λόγω της πανδημίας όπως εύκολα θα μπορούσε να δικαιολογηθεί. Αν την είχε αυτή θα έκοβε μαχαίρι κάθε υποστήριξη στην υγειονομική και κοινωνική δολιοφθορά που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις που στηρίζει και στηρίζεται σε αυτές.

Αλλά αν «δεν τους τελειώσει» εδώ και τώρα όλους αυτούς τους σχεδιασμούς θα «τον τελειώσουν» αυτοί στις επόμενες κάλπες.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί πράγματι να μην κατρακυλήσει στο 3%, αλλά ο αρχηγός του δύσκολα θα μπορεί τότε να κρατηθεί στη θέση του. Ίσως αυτός τελικά να είναι και ο στόχος των εκφραστών του «3%» μέσα στο κόμμα του, οι οποίοι τον σέρνουν από το μανίκι.