Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης θα γίνει πράξη

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης θα γίνει πράξη

Τη δέσμευσή του ότι ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης θα γίνει πράξη επανέλαβε ο ​​​​πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου που πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αρσενάλι στα Χανιά.

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι ενώ η υπόλοιπη χώρα απέκτησε σύγχρονο οδικό δίκτυο, η Κρήτη έμεινε πίσω. Όπως επεσήμανε μέρος της χρηματοδότησης για το έργο θα προέλθει από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τόνισε ότι αν δεν προχωρήσει ο ΒΟΑΚ η Κρήτη θα παραμείνει αναπτυξιακά ακρωτηριασμένη. Ο ΒΟΑΚ θα είναι δρόμος του μέλλοντος, έχοντας έτοιμες υποδομές για την ημιαυτόνομη οδήγηση, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Το έργο αυτό θα γίνει πραγματικότητα, όπως επίσης θα γίνουν πραγματικότητα και τα άλλα μεγάλα έργα στην Κρήτη, όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλι», προσέθεσε.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, η χρηματοδότηση του έργου στο σκέλος που αφορά στο Δημόσιο και ανέρχεται περίπου στο 1 δισ. ευρώ καλύπτεται τόσο από πόρους του ΕΣΠΑ όσο και από ειδικούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.