7ος χρόνος, ημέρα 2220η
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Κυρ. Μητσοτάκης στο Olympia Forum: Η περιφερειακή ανάπτυξη βασικός πυλώνας της πολιτικής μας

Κυρ. Μητσοτάκης στο Olympia Forum: Η περιφερειακή ανάπτυξη βασικός πυλώνας της πολιτικής μας
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

«Η περιφερειακή ανάπτυξη αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής μας και ο προγραμματισμός για τα έργα και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα είναι από τα κύρια στοιχεία για την οικοδόμηση της Ελλάδας του μέλλοντος», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την έναρξη του Olympia Forum ΙΙ, το οποίο οργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και διεξάγεται σήμερα και αύριο στο Ζάππειο και την Παρασκευή και το Σάββατο στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

«Το 2ο Olympia Forum έρχεται να συμβάλει ουσιαστικά στη δημόσια συζήτηση γύρω από την περιφερειακή ανάπτυξη, ως μία από τις καίριες παραμέτρους της οικονομικής ανάταξης, της κοινωνικής προόδου και της μείωσης των ανισοτήτων με τη διάχυση των οφελών σε ολόκληρη την κοινωνία. Η προσέγγισή της είναι πολύπλευρη: ευρωπαϊκή, εθνική, τοπική», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Η περιφερειακή ανάπτυξη αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής μας και ο προγραμματισμός για τα έργα και τις δράσεις που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα είναι από τα κύρια στοιχεία για την οικοδόμηση της Ελλάδας του μέλλοντος. Μιας Ελλάδας παραγωγικής, εξωστρεφούς, που κάνει ψηφιακά άλματα και είναι προσανατολισμένη στην πράσινη οικονομία. Που αναδεικνύει τις μεγάλες ικανότητες των Ελλήνων και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής: τα προϊόντα, τις φυσικές ομορφιές, την ιστορία, τον πολιτισμό», επισήμανε και σημείωσε: «

Πέραν των ιδιωτικών επενδύσεων που ήδη δρομολογούνται λόγω της εμπιστοσύνης και του νέου οικονομικού περιβάλλοντος που οικοδομείται στην Ελλάδα, η χώρα μας διαθέτει στα επόμενα χρόνια σημαντικές πηγές χρηματοδότησης που αθροιστικά πλησιάζουν τα 77 δισ. ευρώ (Ταμείο Ανάκαμψης, δύο πυλώνες της ΚΑΠ, CEF, κ.ά.) πολύ σημαντικό μέρος των οποίων κατευθύνεται στην περιφέρεια».

«Η πληθώρα των ομιλητών, που προέρχονται από τις τοπικές κοινωνίες, την κεντρική πολιτική σκηνή και την επιχειρηματικότητα, αλλά και η ποικιλία των θεμάτων εγγυώνται έναν ζωηρό και εποικοδομητικό διάλογο. Και το πυκνό τετραήμερο πρόγραμμα είμαι βέβαιος ότι θα μας πλουτίσει με χρήσιμα συμπεράσματα και προτάσεις για την περιφερειακή ανάπτυξη. Εύχομαι, λοιπόν, κάθε επιτυχία στις εργασίες του 2ου Olympia Forum”», κατέληξε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.