Κυρ. Μητσοτάκης: Ευελπιστούμε να έρθουν τουρίστες από Ισραήλ μετά την 1η Αυγούστου

Κυρ. Μητσοτάκης: Ευελπιστούμε να έρθουν τουρίστες από Ισραήλ μετά την 1η Αυγούστου

Την αισιοδοξία ότι η Ελλάδα θα υποδεχτεί αρκετούς Ισραηλινούς τουρίστες στην Ελλάδα προς τα τέλη του καλοκαιριού  εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε προς τιμή του ο  πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπεντζαμίν Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα είμαστε σε θέση να τους υποδεχθούμε όταν αποφασιστεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να επισκεφτούν την Ελλάδα. «H 1η Αυγούστου ενδεχομένως είναι μια καλή ημερομηνία, αλλά βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα» δήλωσε ενώ απευθυνόμενος στον κ. Νετανιάχου τόνισε ότι θα φροντίζουμε ώστε οι επισκέπτες μας να αισθάνονται, αλλά και να είναι ασφαλείς στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο κ. Νετανιάχου αφού ευχαρίστησε  τον Έλληνα πρωθυπουργό, σημείωσε: «παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις σας. Μπορώ να σας πω από την προσωπική εμπειρία μου ότι αποδίδουν» με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά: «Απέδιδαν πράγματι πριν τον κορονοϊό. Ανεβήκαμε εννέα θέσεις στην κατάταξη βασικών δεικτών ανταγωνιστικότητας, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. O κορονοϊός θα αποτελέσει ένα πλήγμα, μεγάλο πλήγμα, αλλά ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να ανακάμψουμε γρήγορα».

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Ισραηλινό ομόλογό του και τη σύζυγό του Σάρα για τη φιλοξενία λέγοντας: «Ευχαριστώ εσάς και τη σύζυγό σας Σάρα για τη θαυμάσια φιλοξενία. Ευχαριστώ που μας καλέσατε στην κατοικία σας. Ευχαριστώ που μας καλέσατε στην κατοικία σας. Είχαμε μία πολύ γεμάτη αλλά, νομίζω, άκρως παραγωγική ημέρα. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι αυτό το ταξίδι αποτελεί ευκαιρία να ενισχύσουμε περαιτέρω τη σχέση μας. Πέρα όμως από τους τρεις τομείς που αναφέρατε, μπορώ να σκεφτώ αρκετούς ακόμη: συνεργασία στην άμυνα, στην καινοτομία και στις άμεσες επενδύσεις ισραηλινών εταιρειών στην Ελλάδα».

   «Θεωρώ ότι, παρόλο που αυτή η διακυβερνητική συνάντηση λαμβάνει χώρα σε ασυνήθιστες συνθήκες, είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να έρθουμε στο Ισραήλ. Αυτό είναι το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό από την εκδήλωση της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορονοϊού και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ως αφορμή για την περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης μας. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για τη θαυμάσια φιλοξενία. Μας κάνατε πραγματικά να αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.