Κυρ. Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας»

Κυρ. Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας»

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα στον αγώνα για τις αξίες της αλλά και για το μέλλον ενώ η Ελλάδα ακολουθεί το παράδειγμα των ΗΠΑ, μειώνοντας φόρους και η ελληνική οικονομία πηγαίνει όλο και καλύτερα, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας κατά τη διάρκεια του δείπνου προς τιμήν του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Προσκαλώ τους Αμερικανούς επενδυτές να πάρουν μέρος σε αυτό το νέο κεφάλαιο για την πατρίδα μας»,ΒΒΒΒ συνέχισε ο πρωθυπουργός, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΒΒΒ ενώΒΒΒ απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς είπε ότι «έχετε δίκιο κ. αντιπρόεδρε, η σχέση των χωρών μας δεν ήταν ποτέ πιο δυνατή».

«Είμαι πολύ περήφανος που ηγούμαι της Ελλάδας σε αυτή την ιστορική στιγμή για τις σχέσεις μας. Οι σχέσεις μας θα γίνονται όλο και πιο δυνατές και είχαμε την ευκαιρία αυτές τις δύο ημέρες να συζητήσουμε για όλα τα θέματα», συνέχισε ο πρωθυπουργός αναφέροντας ότι οι συζητήσεις που είχε στην αμερικανική πρωτεύουσα αφορούσαν από τη γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή μας μέχρι τις ευκαιρίες για επενδύσεις.

«Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει ο πιο ειλικρινής σύμμαχος των ΗΠΑ», τόνισε και ευχαρίστησε για την υποδοχή και τα υπέροχα - όπως είπε - λόγια που είπαν νωρίτερα ο υπουργός εξωτερικών Μ. Πομπέο και ο αντιπρόεδρος Μ. Πενς για τον ίδιο και τη σύζυγό του.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι ιδρυτές πατέρες των ΗΠΑ εμπνεύστηκαν από τις αξίες της Ελλάδας και της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και πως το 2020 είναι μια σημαντική χρονιά για τη χώρα μας γιατί γιορτάζουμε τα 2500 χρόνια από τις ιστορικές μάχες στις Θερμοπύλες και τη Σαλαμίνα που επέτρεψαν στην Ελλάδα να φτιάξει τον Κλασικό Πολιτισμό.

«Είμαστε τώρα έτοιμοι να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας και ενώ μπήκαμε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να είναι η δεκαετία της ελληνικής επιτυχίας», συμπλήρωσε και ύψωσε το ποτήρι του - όπως είπε - στη σημαντική στρατηγική φιλία μεταξύ των δύο χωρών.