Κυρ. Μητσοτάκης: Απορρίπτει τις πρόωρες εκλογές, ετοιμάζει κινήσεις εξωστρέφειας

Κυρ. Μητσοτάκης: Απορρίπτει τις πρόωρες εκλογές, ετοιμάζει κινήσεις εξωστρέφειας

Ούτε να ακούσει δε θέλει, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, το σενάριο περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρά το γεγονός ότι η πιθανότητα εθνικών εκλογών μέσα στο φθινόπωρο ουδέποτε συζητήθηκε επί της ουσίας στο πρωθυπουργικό γραφείο, ο κ. Μητσοτάκης έστω και σε καθαρά «φιλολογικό επίπεδο» φρόντισε να κόψει κάθε σχετική νύξη από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Ο πρωθυπουργός κινείται σε τελείως διαφορετική λογική, με έναν μόνο στόχο όπως μεταφέρουν κυβερνητικά στελέχη: 

Την αλλαγή σελίδας στην καθημερινότητα της χώρας. Έχει δώσει μάλιστα σαφή εντολή στους στενούς του συνεργάτες να κινηθούν πέρα από την αντιμετώπιση της πανδημίας, χωρίς να την παραμελούν,  ενισχύοντας δράσεις και επιλογές που θα δώσουν το στίγμα της επαναφοράς της χώρας σε μία σχετική, σε πρώτη φάση, κανονικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό  θέμα χρόνου είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναλάβει και ο ίδιος πρωτοβουλίες τόσο σε επίπεδο λήψης συγκεκριμένων μέτρων όσο και σε επίπεδο επικοινωνίας με καθαρή στόχευση την εμπέδωση του αισθήματος σταθερότητας στους πολίτες. Ένα από τα μέσα που εξετάζει ο κ. Μητσοτάκης, είναι και αυτό της απευθείας επαφής και συνομιλίας με την κοινωνία, την οποία θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου, συγκριτικό του πλεονέκτημα. 

Όπως πληροφορείται το liberal.gr, ο κ. Μητσοτάκης έχει εκφράσει τη θέλησή του του να επισκεφτεί περιοχές της χώρας προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Προφανώς και ακόμα αυτό απέχει χρονικά εξαιτίας των περιορισμών στις μετακινήσεις, όμως θεωρείται θέμα χρόνου να συμβεί μόλις τα μέτρα πάψουν να ισχύουν. 

Στο πρωθυπουργικό γραφείο εκτιμούν ότι μέσα από στοχευμένες επισκέψεις του κ. Μητσοτάκη εντός αλλά και εκτός λεκανοπεδίου, θα δοθεί το σύνθημα για επιστροφή σε μία πιο «κανονική» λογική, πέρα από τον κορονοιό.

Ήδη πάντως το Μέγαρο Μαξίμου φροντίζει τις τελευταίες μέρες να δείχνει τις διαθέσεις του με κινήσεις που μπορεί να μην «φωνάζουν από μακριά» αλλά σε μία δεύτερη ανάγνωση είναι σαφές ότι στέλνουν μηνύματα μεταφοράς του ενδιαφέροντος:

- Μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι στη συνεδρίαση της Βουλής, το πρωί της περασμένης Πέμπτης, ο πρωθυπουργός δεν έφυγε από την αίθουσα της ολομέλειας ακούγοντας όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ήταν σαφής η προσπάθεια εμπέδωσης μιας «θεσμικής κανονικότητας» μέσα από την λειτουργία του κοινοβουλίου. 

- Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να πάει δια ζώσης στο προεδρικό Μέγαρο και να ενημερώσει την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εντάσσεται σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο. Η κίνηση του πρωθυπουργικού γραφείου να γνωστοποιήσει την πρόθεση της κυβέρνησης να ενημερώνει τον πρώτο πολίτη της χώρας σε μηνιαία τακτική βάση επίσης δε θα πρέπει να θεωρηθεί κάτι το αποσπασματικό.