ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2015η
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Κυψέλη: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τα κορονοπάρτι στην πλατεία Αγ. Γεωργίου

Κυψέλη: Επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τα κορονοπάρτι στην πλατεία Αγ. Γεωργίου
φωτ. αρχείου

Αστυνομικοί έχουν «περικυκλώσει» την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη για να αποτρέψουν τη διοργάνωση νέου κορονοπάρτι, όπως έκαναν χθες στη Βεάκη στο Περιστέρι και από την προηγούμενη Παρασκευή στην Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή αστυνομικοί έκαναν ελέγχους στην πλατεία Βαρνάβα και παρέμειναν μέχρι αργά στο σημείο, αποτρέποντας επιτυχώς τη διεξαγωγή νέου κορονοπάρτι μετά από πολλές μέρες, ενώ το ίδιο επαναλήφθηκε με επιτυχία και το σαββατοκύριακο.

Παρόμοια επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Περιστέρι και τώρα πραγματοποιείται και στην Κυψέλη, όπου το περασμένο σαββατοκύριακο είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άτομα με ποτά στο χέρι, μουσική από DJ και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Στην Εισαγγελία καλείται ο dj για τα πάρτι στην πλατεία της Κυψέλης

Σε εξηγήσεις καλείται 55χρονος που φέρεται να είχε αναλάβει την μουσική κάλυψη στα πάρτι που έγιναν την Παρασκευή και το Σάββατο στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη.

Μετά την ταυτοποίηση του και την διαβίβαση της δικογραφίας στον εισαγγελέα, ο 55χρονος Dj στα δύο αποκαλούμενα «κορονοπάρτι» καλείται τώρα σε ανωμοτί κατάθεση, ως διοργανωτής ή συνδιοργανωτής των συγκεντρώσεων που έλαβαν χώρα στην Κυψέλη.

Ο ελεγχόμενος, φέρεται να είναι επαγγελματίας dj, ενώ σε πλάνα από τα πάρτι φαίνεται να έχει «στήσει» τον επαγγελματικό του εξοπλισμό, με κονσόλες κλπ, σε μία άκρη της πλατείας, βάζοντας μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο.

Με εντολή της Εισαγγελίας, ο 55χρονος καλείται σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης του αδικήματος της παραβίασης των μέτρων κατά της πανδημίας (άρθρο 285 ΠΚ περί παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών) στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Μετά την κατάθεση του στους αστυνομικούς, ο φάκελος θα επιστραφεί στην Εισαγγελία όπου και θα κριθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση που θα έχει ο ερευνώμενος.

Παράλληλα, οι έρευνες των αρχών για κάθε άλλο υπαίτιο συνεχίζονται, ώστε για κάθε περίπτωση που εντοπίζεται να αποστέλλεται δικογραφία στον εισαγγελέα.