Εικόνες συνωστισμού σε πάρτι στην πλατεία της Κυψέλης – Mέτρα επιτήρησης στην πλ. Βαρνάβα

Εικόνες συνωστισμού σε πάρτι στην πλατεία της Κυψέλης – Mέτρα επιτήρησης στην πλ. Βαρνάβα

Εικόνες συνωστισμού το βράδυ στην Κυψέλη, μετά τα αυστηρά μέτρα επιτήρησης στην πλατεία Βαρνάβα. Από νωρίς χθες το απόγευμα εκατοντάδες νέοι μαζεύτηκαν στην πλατεία, πίνοντας ποτά μετά μουσικής από DJ, χωρίς αποστάσεις και μέτρα προστασίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, αντιθέτως, ανέλαβε δράση η νεοσύστατη Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ) της Ελληνικής Αστυνομίας, για να περιφρουρήσει την πλατεία και να αποθαρρύνει τους εκατοντάδες νεαρούς που συνωστίζονται κάθε βράδυ.

Κάτοικοι της περιοχής που διαμαρτύρονται για τα κορονοπάρτι στην πλατεία μετέφεραν μια εικόνα με μουσικές, take away ποτά και έντονος συνωστισμός για το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι συγκεντρωμένοι άφησαν πίσω τους «βουνά» σκουπιδιών.

Επιχείρηση καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία - Μάζεψε 50 σακούλες με σκουπίδια

Συντονισμένη επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, και των γύρω δρόμων έγινε τα ξημερώματα από τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων προκειμένου να απομακρύνουν τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους, όσοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου, τα απορρίμματα (μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, πακέτα τσιγάρων, χαρτιά και διάφορες συσκευασίες) γέμισαν 50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, ενώ ακολούθησε η σάρωση και απολύμανση της πλατείας, των γύρω δρόμων και των πεζοδρομίων.