ΓΔ: 892,54 -17,67 (-1,94 %)

Τζίρος: 31,16 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 892,54 -17,67 (-1,94 %)

Τζίρος: 31,16 εκατ. €   RT

Κύπρος: Οι Τούρκοι ξεκίνησαν την καταγραφή περιουσιών στα Βαρώσια

Κύπρος: Οι Τούρκοι ξεκίνησαν την καταγραφή περιουσιών στα Βαρώσια

Επιταχύνονται οι εργασίες για το άνοιγμα της «πόλης φάντασμα», όπως λέγονται τα Βαρώσια, μιας κλειστής πόλης της Αμμοχώστου, καθώς σύμφωνα με τον «υπουργό εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, η «κυβέρνηση» είναι έτοιμη για εξελίξεις σε σχέση με την πόλη.

Όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook, από το πρωί της Πέμπτης η «ομάδα καταγραφής» στην κλειστή πόλη των Βαρωσίων μπήκε στην περιοχή και ξεκίνησε επιτόπιες εργασίες.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρου, ανέφερε ότι μετά από 45 χρόνια, για πρώτη φορά, μια τόσο μεγάλη αντιπροσωπεία άρχισε τη διερεύνηση στην περιοχή. Πρόσθεσε ότι παράλληλα με τη γραφειακή δουλειά θα συνεχιστούν οι επιτόπιες έρευνες σε επίπεδο «ομάδας καταγραφής» με την υποστήριξη εμπειρογνωμόνων που θα προστεθούν στην ομάδα από διαφορετικά ιδρύματα τις επόμενες ημέρες.

Είπε επίσης ότι η «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους θα συνεχίσει με σοβαρότητα τη μελέτη της στο θέμα σύμφωνα με την απόφαση που έχει λάβει. Ο κ. Οζερσάι ανέφερε ακόμα ότι είναι αποφασισμένοι για εξελίξεις στην περιοχή που όπως είπε «έγινε σύμβολο του στάτους κβο».

«Μπορεί και πρέπει να δοθεί μια νέα πνοή τόσο στην Αμμόχωστου, τα Βαρώσια όσο και στην Κύπρο γενικότερα. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της «επιτροπής» και όλους όσοι παρακολούθησαν και συνέβαλαν στις εργασίες παρά τον καύσωνα και τον ήλιο», είπε.