Κουόμο: «Αηδιασμένος» με τον ισχυρισμό Τραμπ για τον 75χρονο που έσπρωξαν οι αστυνομικοί

Κουόμο: «Αηδιασμένος» με τον ισχυρισμό Τραμπ για τον 75χρονο που έσπρωξαν οι αστυνομικοί

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε σήμερα «αηδιασμένος» από τον ισχυρισμό του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι ένας 75χρονος διαδηλωτής που φαίνεται σε ένα βίντεο να σπρώχνεται από αστυνομικό στο Μπάφαλο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης «έπεσε πιο απότομα από όσο σπρώχθηκε».

«Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε ένα tweet σήμερα που με εκπλήσσει ακόμη και μετά από όλα τα tweets που έχει κάνει», δήλωσε ο Κουόμο στην καθημερινή του ενημέρωση. «Διαβάζεις τα tweets του, φτάνεις σε ένα σημείο που λες, ‘Τίποτα δεν μπορεί να με εκπλήξει - τα έχω δει όλα'», πρόσθεσε ο κυβερνήτης. «Και μετά εκπλήσσεσαι ξανά. Σοκάρεσαι ξανά. Αηδιάζεις ξανά».

Ο Κουόμο ζήτησε από τον Τραμπ να απολογηθεί. «Κατηγόρησε αυτόν τον άντρα ότι συνδέεται με τους Antifa - χωρίς καμία απόδειξη. Χωρίς γεγονότα, απλά ένας ισχυρισμός», είπε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Πολιτείας. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπαινίχθηκε πως ο ηλικιωμένος διαδηλωτής Μάρτιν Γκουτζίνο σκηνοθέτησε την πτώση του μετά το σπρώξιμό του από αστυνομικό την περασμένη Πέμπτη στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, καθώς και ότι «μπορεί να είναι ένας προβοκάτορας των Antifa» που φαίνεται ότι προσπάθησε να αποκλείσει ηλεκτρονικά την ενδοεπικοινωνία της αστυνομίας.

«Παρακολούθησα, έπεσε πιο απότομα από όσο σπρώχθηκε», δήλωσε ο πρόεδρος στο Twitter. «Στόχευε τον σαρωτή; Μπορεί να είναι στημένο;» διερωτήθηκε.