7ος χρόνος, ημέρα 2150η
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Κορονοϊός - Ρωσία: Καταργείται η υποχρεωτική χρήση γαντιών στη Μόσχα

Κορονοϊός - Ρωσία: Καταργείται η υποχρεωτική χρήση γαντιών στη Μόσχα
APimages

Η Μόσχα κατάργησε σήμερα μια απαίτηση –η οποία καταστρατηγούνταν ευρέως– για χρήση γαντιών σε δημόσιους χώρους και καταστήματα, καθώς ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων στη ρωσική πρωτεύουσα παρέμεινε κάτω των 4.000, από 7.000 και πλέον που ήταν νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα 3.481 νέες μολύνσεις και 76 θανάτους, παρότι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο, 23.564, παρέμεινε κοντά στα επίπεδα των αρχών του μήνα, με 794 θανάτους σε όλη τη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, δήλωσε πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στη Μόσχα είναι, ωστόσο, 2,2 φορές χαμηλότερος από εκείνον στη διάρκεια της κορύφωσης του κύματος μολύνσεων το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου, το οποίο απέδωσαν οι αρχές στη μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα και στον αργό ρυθμό των εμβολιασμών.

Οι αρχές στη Μόσχα έχουν διεξαγάγει από τότε μια επιτυχή, όπως υποστηρίζουν, εκστρατεία προκειμένου να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι και ο Σομπιάνιν είπε πως η βελτιούμενη κατάσταση σημαίνει πως η απαίτηση για χρήση γαντιών σε καταστήματα, δημόσια μέσα μεταφοράς και άλλους δημόσιους χώρους μπορεί τώρα να αποσυρθεί.

Πρακτικά, η απαίτηση αυτή δεν τηρούνταν από πολλούς Μοσχοβίτες, αν και οι αρχές προσπάθησαν να επιβάλουν σε διάφορες φάσεις την αυστηρή τήρησή της και να κόβουν πρόστιμα σε όσους την παραβίαζαν.

«Η χρήση μάσκας προκειμένου να προστατευθεί το αναπνευστικό σύστημα παραμένει υποχρεωτική», ανέφερε ο Σομπιάνιν σε μια ανάρτηση στο μπλογκ του, όπου ανακοίνωσε την αλλαγή, προτρέποντας παράλληλα τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Πηγή: Reuters