Κορονοϊός: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων - Στους 336 οι νεκροί στη χώρα

Κορονοϊός: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων - Στους 336 οι νεκροί στη χώρα

Ακόμη δύο ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό τις τελευταίες ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την πανδημία στην Ελλάδα, στους 336.

Το τελευταίο θύμα είναι ένας 55χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο 55χρονος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 12 Σεπτεμβρίου και άφησε την τελευταία του πνοή στις 11 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα.

Επίσης, έχασε τη ζωή του από κορονοϊό και ένας 84χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Σωτηρία», από τις 9 Σεπτεμβρίου, καθώς και μια 88χρονη, η οποία νοσηλευόταν από τις 17 Σεπτεμβρίου σε απλή κλίνη στο ίδιο νοσοκομείο. Η γυναίκα κατέληξε λίγη ώρα μετά τη διασωλήνωσή της και πριν μεταφερθεί σε ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, τα ξημερώματα, την τελευταία της πνοή άφησε και μια 74χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ. 

Υπενθυμίζεται πως χτες στα 240 ανήλθαν τα νέα κρούσματα του ιού στη χώρα εκ των οποίων 42 συνδέονται με γνωστές συρροές και 34 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14.978, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Ακόμη, σημειώνεται πως περισσότερα από 30,51 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν καταγραφεί να έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ έχουν αναφερθεί 949.791 θάνατοι, σύμφωνα με την καταμέτρηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Τα περιστατικά των κρουσμάτων έχουν καταγραφεί σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές, από τότε που εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

Αντιμέτωπη μάλιστα με έναν ανησυχητικό ρυθμό εξάπλωσης της επιδημίας βρίσκεται η Ευρώπη, την ώρα που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ανά τον κόσμο, και οι αρχές πόλεων και χωρών σχεδιάζουν την ενίσχυση των μέτρων προστασίας, ενώ σχέδια για lockdown βρίσκονται στο τραπέζι των κέντρων διαχείρισης της κρίσης σε ευρωπαϊκές και μη χώρες. Ήδη, δρακόντεια υγειονομικά μέτρα τέθηκαν από χθες σε ισχύ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.