Κορονοϊός: 35 νέα κρούσματα, στα 530 τα επιβεβαιωμένα - 13 νεκροί

Κορονοϊός: 35 νέα κρούσματα, στα 530 τα επιβεβαιωμένα - 13 νεκροί

Τριάντα πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών. Έτσι τα συνολικά κρούσματα είναι 530.

Μέχρι στιγμής η Ελλάδα μετρά 13 νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού, 11 άνδρες και 2 γυναίκες. Από αυτά, 98 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 100 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 18 εκ των οποίων διασωληνωμένοι. Στους 19 οι ασθενείς  που πήραν εξιτήριο. Μεταξύ 18-64 ετών το 75% των κρουσμάτων.

Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες. Ο εχθρός, είπε, δεν σέβεται ηλικίες και κανείς δεν είναι ασφαλής και ότι αν δεν το καταλάβουμε αυτό δεν θα ακολουθήσουμε τις σωστές ενέργειες. Συγκινημένος ο κ. Τσιόδρας έκανε λόγο για την ανάγκη να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους.

Ν. Χαρδαλιάς: Οι επόμενες εβδομάδες είναι απολύτως κρίσιμες

Οι επόμενες εβδομάδες είναι απολύτως κρίσιμες είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού.

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Οι επόμενες εβδομάδες είναι απόλυτος κρίσιμες και αυτό πρέπει να είναι στο μυαλό όλων μας. Εχουμε λάβει εγκαίρως μέτρα ώστε να μην γίνουμε Ιταλία. Είναι στο χέρι όλων μας να δείξουμε τη μέγιστη υπευθυνότητα», τόνισε.

Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα που πρέπει, για να διαφυλάξει την ανθρώπινη ζωή τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ απηύθυνε για ακόμη μία φορά έκκληση να μείνουμε σπίτι. «Να μην χαθούν άνθρωποι, εξαιτίας της δικής μας απερισκεψίας, που θα μπορούσαν να μην είχαν νοσήσει», είπε.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση επαναπατρισμού από διάφορες χώρες όπως η Ισπανία, η Τσεχία και σημείωσε ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε πτήσεις από Αγγλία.

«Το τέλος του πολέμου είναι πιο κοντά από όσο πιστεύουμε αν κάνουμε τις σωστές επιλογές», είπε χαρακτηριστικά.