Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα στη χώρα - Ένας ακόμη θάνατος

Κορονοϊός: 15 νέα κρούσματα στη χώρα - Ένας ακόμη θάνατος

Σε 15 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας από τις 2 Ιουνίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

Η σύγκριση γίνεται με την προηγούμενη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, την περασμένη Τρίτη. Σημειώνεται ότι οι ανακοινώσεις θα γίνονται πλέον κάθε Πέμπτη.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.952 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 55.2% άνδρες.

Από το σύνολο των 2952 κρουσμάτων, 652 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1702 (57.7%) είναι
σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα
υπό διερεύνηση.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 180 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (77.8% άνδρες).

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102
ετών). 

Κιλκίς: Επιβολή καραντίνας σε δομή μεταναστών - Έκλεισαν έξι σχολεία

Σε καραντίνα 14 ημερών τέθηκε η δομή μεταναστών της Νέας Καβάλας του δήμου Παιονίας μετά από εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού σε έγκυο, ενώ κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν τεστ ανίχνευσης του ιού σε 500 άτομα που φιλοξενούνται. Επίσης με απόφαση του δήμου έκλεισαν και έξι σχολικά συγκροτήματα για απολύμανση.

Σύμφωνα με το voria.gr, άμεσα έκλεισαν έξι σχολεία, στα οποία πηγαίνουν παιδιά προσφύγων, (Δημοτικό Γοργόπης, 2ο Δημοτικό Πολυκάστρου, 2ο Δημοτικό Αξιούπολης, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Αξιούπολης), ενώ η δομή, στην οποία φιλοξενούνται 1.550 άτομα έχει τεθεί σε καραντίνα από το βράδυ της Τετάρτης και φυλάσσεται από την Αστυνομία.