Κόντρα για την κοινοβουλευτική διαδικασία του πτωχευτικού κώδικα

Κόντρα για την κοινοβουλευτική διαδικασία του πτωχευτικού κώδικα

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με την αντιπολίτευση να σηκώσει τους τόνους επειδή δεν δόθηκε χρόνος, όπως ισχυρίστηκαν- για να μελετήσουν το νομοσχέδιο. Η Έφη Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 267 άρθρα και μέσα σε μια μέρα δεν υπήρχε αρκετό διάστημα για να το διαβάσουν.

«Δεν υπάρχουν οι προβλεπόμενοι ενδιάμεσοι χρόνοι των συνεδριάσεων που προβλέπει ο ΚτΒ αλλά ουσιαστικά έχουμε τις διαδικασίες επείγοντος», είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, σημείωσε ότι η πρόταση του προεδρείου (να διεξαχθούν αύριο δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις - ακρόαση φορέων και στην συνέχεια η επί των άρθρων συζήτηση) δεν παρέχει αρκετό χρόνο και έκανε χρόνο για διαδικασίες «εξπρές». Επίσης, η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, τόνισε ότι κυβέρνηση εισάγει ένα ακόμα νομοσχέδιο με διαδικασίες επείγοντος για συζήτηση και ψήφιση και αυτό έχει γίνει κανόνας.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Σταύρος Καλογιάννης επισήμανε ότι δεν προκύπτει καμία διαδικασία επείγοντος, αφού κατ’ αυτόν τον τρόπο συζητούνται όλα τα νομοσχέδια. Εν τέλει αποφασίστηκε η ακρόαση φορέων να γίνει αύριο Παρασκευή, την Δευτέρα το μεσημέρι η επί των άρθρων συζήτηση και την Τρίτη, η δεύτερη ανάγνωση.