7ος χρόνος, ημέρα 2159η
Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021

Κολομβία: Πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορονοϊού

Κολομβία: Πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορονοϊού
Φωτογραφία αρχείου

Ο πρόεδρος της Κολομβίας, ο Ιβάν Ντούκε, ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα μετάδοσης της παραλλαγής Δέλτα του SARS-CoV-2 στη χώρα των Άνδεων.

«Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας εντόπισε την παρουσία της παραλλαγής Δέλτα στη χώρα μας σε μια περίπτωση που υποβλήθηκε σε εξετάσεις στην πόλη Κάλι και ήδη αντιμετωπίζεται με όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα», όπως ανέφερε ο κ. Ντούκε.

Κάλεσε μάλιστα τους συμπολίτες του να εμβολιαστούν για την COVID-19 το συντομότερο δυνατόν και επισήμανε πως το συγκεκριμένο παραλλαγμένο στέλεχος έχει εντοπιστεί ως αυτό το στάδιο σε 105 χώρες του κόσμου και έχει αποδειχθεί πως είναι πολύ πιο μεταδοτικό από την αρχική εκδοχή του ιού.

Αντιστοίχως η διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, η Μάρτα Λουσία Οσπίνα, διευκρίνισε από την πλευρά της πως το πρόσωπο που μολύνθηκε από την παραλλαγή Δέλτα έχει τεθεί σε απομόνωση μετά την επιστροφή του από ταξίδι στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κολομβία των 50 εκατομμυρίων κατοίκων ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 118.188 νεκρούς επί συνόλου 4.705.734 μολύνσεων, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ