Κινέζος αξιωματούχος σε καραντίνα στη Ρωσία για προληπτικούς λόγους

Κινέζος αξιωματούχος σε καραντίνα στη Ρωσία για προληπτικούς λόγους

Οι ρωσικές αρχές έθεσαν σε καραντίνα τον γενικό πρόξενο της Κίνας μόλις αφίχθη στη Ρωσία για προληπτικούς λόγους εξαιτίας του κοροναϊού, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Ο γενικός πρόξενος της Κίνας Σουί Σαοτσούν ο οποίος έφθασε στην πόλη Εκατερίνεμπουργκ των Ουραλίων για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, θα παραμείνει στο σπίτι του για διάστημα δύο εβδομάδων παρά τις προγραμματισμένες συναντήσεις που έχει, δήλωσε ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντερ Καρλόφ.

Το προξενείο της Κίνας στο Εκατερίνεμπουργκ δεν απαντούσε στο τηλέφωνο, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Στο μεταξύ, οι δύο Κινέζοι πολίτες που είχαν εντοπισθεί στη Ρωσία ως φορείς του κοροναϊού, νοιώθουν καλά και ετοιμάζονται να πάρουν εξιτήριο, δήλωσε στους δημοσιογράφους η πρόεδρος της επιτροπής προστασίας του καταναλωτή Άννα Ποπόβα.

Οι δύο Κινέζοι, στους οποίους είχε διαγνωσθεί «λοίμωξη η οποία προκλήθηκε από τον νέο κοροναϊό», είχαν διακομισθεί στο νοσοκομείο, όπου πραγματοποιήθηκαν όλες ανεξαιρέτως τα αναγκαία αντιεπιδημιολογικά μέτρα, δήλωσε ο Ποπόβα.

Η πρόεδρος της επιτροπής προστασίας του καταναλωτή δήλωσε επίσης ότι οι Ρώσοι πολίτες όπως και οι πολίτες άλλων κρατών που απομακρύνθηκαν από την Κίνα και μεταφέρθηκαν στην πόλη Τιουμέν, δεν παρουσίασαν συμπτώματα λοίμωξης από τον κοροναϊού, όπως και ότι «όλοι τους νοιώθουν καλά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ