Κίνα: Να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες που μπορεί να αλλάξουν το στάτους στο Βαρώσι

Κίνα: Να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες που μπορεί να αλλάξουν το στάτους στο Βαρώσι

Την άποψη ότι μονομερείς ενέργειες που ενδεχομένως να αλλάξουν το στάτους κβο στο Βαρώσι και να εντείνουν την ένταση στην περιοχή θα πρέπει να αποφεύγονται, δήλωσε ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο, Λιου Γιαντάο.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o  Λιού είπε «συζητούμε με τα άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα πάρα πέρα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Βαρώσι».

Παράλληλα είπε ότι η Κίνα υποστηρίζει ότι όλα τα μέρη θα πρέπει να συμμορφώνονται αυστηρά με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Βαρώσι. Μονομερείς ενέργειες που ενδεχομένως να αλλάξουν το στάτους κβο στο Βαρώσι και να αυξήσουν την ένταση στην περιοχή θα πρέπει να αποφεύγονται, είπε.

Πρόσθεσε ότι διαβίβασε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη μήνυμα από τον Πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping για το Βαρώσι, επαναλαμβάνοντας τη θέση αρχής της Κίνας στο θέμα.

Τέλος είπε ότι η χώρα του συζητά με τα άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα πάρα πέρα μέτρα που θα ληφθούν μετά τις τουρκικές εξαγγελίες για το Βαρώσι.