Κίνα: Μηδενικά κρούσματα στην Ουχάν σύμφωνα με τις αρχές

Κίνα: Μηδενικά κρούσματα στην Ουχάν σύμφωνα με τις αρχές

Η κινεζική πόλη Ουχάν υποστηρίζει πως δεν έχει πλέον κρούσματα που να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της, όπως τουλάχιστον δήλωσε αξιωματούχος υγείας σήμερα στους δημοσιογράφους.

"Τα τελευταία νέα είναι ότι μέχρι τις 26 Απριλίου, ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό στη Ουχάν ήταν μηδενικός, χάρη στις κοινές προσπάθειες της Γουχάν και του ιατρικού προσωπικού από όλη τη χώρα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας  σε ενημέρωση.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, οι αρχές της πόλης, η οποία αποτελούσε το αρχικό επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού προχώρησαν σε αναθεώρηση των στοιχείων για τους θανάτους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Κέντρου Λοιμώξεων της πόλης ο συνολικός αριθμός των νεκρων "αναθεωρήθηκε" κατά 1,290 - φτάνοντας έτσι τους 3,869.

Το κρατικό Κινεζικό πρακτορείο Xinhua News Agency ανέφερε ότι οι λόγοι για την αλλαγή περιελάμβαναν την προσθήκη του αριθμού των ασθενών που δεν μπορούσαν να φτάσουν σε νοσοκομεία, καθυστερημένη, λανθασμένη ή διπλή αναφορά, καθώς και δυσκολία σύνδεσης πληροφοριών που αναφέρθηκαν από ιδιωτικά νοσοκομεία, προσωρινά νοσοκομεία και άλλα ιατρικά ιδρύματα που χειρίστηκαν τους ασθενείς.