Κατέληξε 88χρονη από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι

Κατέληξε 88χρονη από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι

Την τελευταία της πνοή άφησε την Πέμπτη ηλικιωμένη που διαγνώσθηκε θετική στον κορονοϊό και διέμενε στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου και εντοπίστηκαν χθες 36 κρούσματα. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Η 88χρονη ήταν η μοναδική που είχε εκδηλώσει συμπτώματα και κατέληξε τα ξημερώματα, Χθες είχε διακομισθεί στο ΑΧΕΠΑ από το γηροκομείο Αγία Κυριακή. Η ηλικιωμένη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ πλέον ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα μας ανέρχεται στους 219. 

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διασπορά στο γηροκομείο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.