Κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα για εμπλοκή άλλου σκάφους
Θάνατος Σ. Βαλυράκη

Κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα για εμπλοκή άλλου σκάφους

Κατάθεση για την υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη έδωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Λιμενικό Χαλκίδας, ο οποίος υποστήριξε ότι είδε ένα επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος να πλησιάζει το φουσκωτό του πρώην υπουργού, να ακολουθεί λεκτικός διαπληκτισμός και επικίνδυνες μανούβρες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ανέφερε πως κατά την κατάθεσή του στις λιμενικές Αρχές Χαλκίδας, του παρουσιάστηκαν περισσότερες από 30 φωτογραφίες σκαφών και εκείνος είπε ότι το σκάφος που είδε έμοιαζε με 2-3 εξ αυτών, χωρίς να μπορεί να αναγνωρίσει 100% το σκάφος που είδε.

Έκανε λόγο επίσης για τρεις γυναίκες που κάθονταν σε ύψωμα της περιοχής και, όπως είπε, είδαν ακριβώς όσα και εκείνος την μοιραία ημέρα.

Ο αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ακόμη ότι δεν έχει δεχθεί κάποιο τηλεφώνημα ή άλλη ενόχληση από οποιονδήποτε, λέγοντας πάντως ότι δεν φοβάται καθώς λέει την αλήθεια.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, υπάρχει ακόμη μια μαρτυρία που δίνει διαφορετική εικόνα για το περιστατικό, με τις Αρχές να εξετάζουν το αν περιγράφει μεταγενέστερη εικόνα του συμβάντος.

Κανείς πάντως από τους δυο μάρτυρες δεν είδε τον Σήφη Βαλυράκη να πέφτει στη θάλασσα, ωστόσο η ύπαρξη δύο μαρτυριών που δίνουν διαφορετική εικόνα του περιστατικού, εφόσον αποδειχθεί ότι αφορούν το ίδιο χρονικό διάστημα, θα οδηγήσουν τις αρχές στο να εξετάσουν και άλλα αποδεικτικά μέσα, όπως ενδεχόμενο DNA του πρώην υπουργού σε προπέλα σκάφους ή ηλεκτρονικά ίχνη του τι συνέβη από τα όργανα πλοήγησης κάποιου σκάφους.