Καταρρακωμένος ο Ντ. Τραμπ μετά το «φιάσκο» στην Οκλαχόμα

Καταρρακωμένος ο Ντ. Τραμπ μετά το «φιάσκο» στην Οκλαχόμα

Καταρρακωμένος εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά το φιάσκο του Σαββάτου στην Τούλσα της Οκλαχόμα πληρώνοντας το τίμημα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία αλλά και την έξαρση της ρατσιστικής βίας στις ΗΠΑ με τη δολοφονία του Τζ. Φλόιντ.

Οι χρήστες των social media σχολίασαν την εικόνα του Αμερικανού προέδρου μετά την ταπεινωτική γι' αυτόν προεκλογική ομιλία του στην Τούλσα, όπου οι κερκίδες στο στάδιο που πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση ήταν άδειες.

Ορισμένοι σύγκριναν τον Τραμπ με άλλους ηγέτες που βρέθηκαν σε ανάλογη θέση μετά από μια αιφνίδια ανατροπή της τύχης στη διάρκεια της Ιστορίας, όπως ο Μέγας Ναπολέων.


Η εικόνα του καταρρακωμένου Τραμπ μετά την αποτυχημένη ομιλία του στην Τούλσα –όπου λέγεται ότι «έβαλαν το χέρι τους» και έφηβοι χρήστες του Tik Tok–, σε ένα από τα προπύργιά του, έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και οι χρήστες των social media σχολίασαν το «περπάτημα της ντροπής» («walk of shame») ενός προέδρου που έχει διχάσει τη χώρα.


Την ίδια στιγμή, το πρακτορείο «Bloomberg» επισημαίνει πως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν μπορεί να χωνέψει ότι απέτυχε παταγωδώς καθώς επαίρονταν ότι θα έχει πάνω από ένα εκατομμύριο υποστηρικτές στην πρώτη του μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση εν μέσω της πανδημίας σε κλειστό χώρο και τελικά συγκεντρώθηκαν μόνο 6.200 υποστηρικτές του, σε ένα στάδιο χωρητικότητας 19 χιλιάδων ατόμων.

Το CNN σημειώνει ότι Βλέποντας το «περπάτημα της ντροπής», οι ξένοι ηγέτες διερωτώνται αν θα πρέπει να συνάψουν συμφωνίες με τον Ντ. Τραμπ ή όχι, αφού, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, είναι ο εκλεκτός των Αμερικανών για να τον διαδεχθεί στον Λευκό Οίκο στις εκλογές του Νοεμβρίου.