ΓΔ: 911,66 0,24 (0,03 %)

Τζίρος: 11,66 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2013η
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΓΔ: 911,66 0,24 (0,03 %)

Τζίρος: 11,66 εκατ. €   RT

Kαταδρομική επίθεση στον ΣΚΑΪ - Μηνύματα καταδίκης πολιτικών

Kαταδρομική επίθεση στον ΣΚΑΪ - Μηνύματα καταδίκης πολιτικών

Άγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ τα ξημερώματα στο κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, στο Νέο Φάληρο. Οι δράστες κινήθηκαν περιμετρικά του τείχους του κτιρίου και πέταξαν πέντε μολότοφ χωρίς να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Αστυνομία, λίγο πριν από τις 2:30, οι δράστες έριξαν συνολικά πέντε μολότοφ, εκ των οποίων οι τρεις έπεσαν μέσα στον περίβολο του κτιρίου και οι δύο έξω από αυτόν, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στην περίφραξη του κτιρίου.

Η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

«Η επίθεση σε ένα μέσο ενημέρωσης είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του λόγου, βασικού συστατικού στοιχείου της Δημοκρατίας. Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, την οποία καταδικάζουμε, είναι επίθεση στις παραπάνω αρχές», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη για την επίθεση με μολότοφ που πραγματοποίησαν άγνωστοι, στο κτίριο του ΣΚΑΪ τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. «Το μόνο που καταφέρνουν οι εχθροί του πλουραλισμού και της Δημοκρατίας, είναι να θέτουν όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντί τους», πρόσθεσε.

 «Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι άλλη μια προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης της ελευθερίας του λόγου και είναι απολύτως καταδικαστέα. Όσοι διαπράττουν τέτοιες πράξεις είναι εχθροί της Δημοκρατίας», επισήμανε  σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης, για την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 

 Αντιστοίχως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, έγραψε στο Twitter: «Η απολύτως καταδικαστέα επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι με μολότοφ, είναι μία ακόμα επίθεση στην ελευθεροτυπία από τους εχθρούς της». 

«Η επίθεση με μολότοφ στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι είναι επίθεση κατά της ενημέρωσης», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Περαιτέρω, τονίζει ότι κανείς δεν μπορεί να εκφοβίσει και να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι» και επισημαίνει: «Οι επιθέσεις που βάλλουν κατά της ελευθερίας του Τύπου βάλλουν κατά της Δημοκρατίας».

«Κανείς δεν πρόκειται να εμποδίσει την πληροφόρηση και την ελευθερία του λόγου. Απερίφραστη και απόλυτη καταδίκη της επίθεσης με μολότοφ στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος με ανάρτησή του στο Facebook. 

«Η επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι καταδικαστέα, στρέφεται κατά εργαζομένων και διευκολύνει εκείνους που τις τελευταίες ημέρες επιχειρούν να συνδέσουν τέτοιες ενέργειες με τη δίκαιη διαμαρτυρία του λαού και της νεολαίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Η προπαγάνδα δεν σβήνει με βία, αντίθετα ενδυναμώνεται, αποκτώντας ένα «μαρτυρικό φωτοστέφανο» που δεν το κέρδισε με την αξία της» αναφέρει το ΜέΡΑ25 σε ανάρτησή του στο twitter, για την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και επισημαίνει:«Ο αγώνας για ποιοτική ενημέρωση μόνο μυαλά χρειάζεται ως πολεμοφόδια, όχι μολότοφ».