«Κάνεις δεν μπορεί να εμποδίσει την στενή μας συνεργασία»
ΥΠΕΞ Βενεζουέλας σε Τσαβούσογλου

«Κάνεις δεν μπορεί να εμποδίσει την στενή μας συνεργασία»

Τη στενή σχέση μεταξύ του καθεστώτος Μαδούρο και της κυβέρνησης της Τουρκίας ήρθε να επιβεβαιώσει η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Καράκας.

Ο Τούρκος αξιωματούχος έτυχε θερμής υποδοχής από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικόλας Μαδούρο, τον Υπουργό Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα και την αντιπρόεδρο Ντέλσι Ροντρίγκεζ στο Παλάτι Μιραφλόρες

"Καμία απαγόρευση, καμία κύρωση και κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει ώστε η συμμαχία μας να γίνει ακόμα στενότερη" είπε ο Αρεασα στην κρατική τηλεόραση. Ο Τσαβούσογλου με τη σειρά του, ευχαρίστησε, μέσω Twitter, το καθεστώς της Βενεζουέλας για την φιλοξενία, χαιρετίζοντας τις σχέσεις των δύο χωρών.

Δήλωση μέσω Twitter έκανε και ο Νικόλας Μαδουρο ο οποίος εξήρε τις σχέσεις με την τουρκική ηγεσία και την συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Τσαβούσογλου επισκέφθηκε το Καράκας με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών διπλωματικών σχέσεων με τη Βενεζουέλα. Παράλληλα, αναφέρεται ότι συντόνισε την ανθρωπιστική βοήθεια που η Άγκυρα απέστειλε στη σύμμαχο τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού, έρχεται λίγο μετά τη πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Μαδούρο στην οποία συζήτησαν τη συνεργασία Τουρκίας και Βενεζουέλας. 

Σημειώνεται ότι πολλά ξένα δημοσιεύματα  φέρουν τον Μαδούρο να στέλνει συχνά χρυσό στην Τουρκία ώστε να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις. 

Σε αντίθεση άλλωστε με τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές χώρες της Δύσης, οι οποίες αναγνωρίζουν τον πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδο ως μεταβατικό πρόεδρο, η Τουρκία έχει εκφράσει ανοικτά τη στήριξη της για τον Νικόλας Μαδούρο.