Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, 23:15
Τελευταία ενημέρωση: 23:24

-A +A

Διευθύντρια στο «Σωτηρία»: Κανείς δεν είναι άτρωτος στον κορονοϊό, νοσούν και οι νέοι

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, 23:15
Τελευταία ενημέρωση: 23:24
Κανείς δεν είναι άτρωτος στον κορονοϊό, νοσούν και οι νέοι
-A +A

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι μεν περισσότερο επιρρεπείς στις αναπνευστικές λοιμώξεις, πόσο μάλλον από κορονοϊό, ωστόσο κανείς δεν είναι άτρωτος τονίζει η Μίνα Γκάγκα, Διευθύντρια της έβδομης πνευμονολογικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η ίδια έχει 29χρονη ασθενή στην κλινική.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Skai, η κ. Γκάγκα ανέφερε πως «έχουμε δει να χάνονται και πολλοί νέοι άνθρωπο με γρίπες και με πνευμονίες και νέοι άνθρωποι μπορεί να νοσήσουν», υπογραμμίζοντας πως αυτό πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας στην αντιμετώπιση του νοσήματος.

Ανεξάρτητα από το ότι ο νεαρότερος οργανισμός ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα στις λοιμώξεις του αναπνευστικού, κάθε χρόνο στη γρίπη χάνουμε πολλοί κόσμο, και δεν είναι όλοι πολλοί μεγάλοι, πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε πάντα υπάρχουν περιπτώσεις νεαρών ασθενών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, στις οποίες ο ιός γίνεται τοξικότερος ή το ανοσσοποιητικό τους δεν είναι τόσο δυνατό.

«Δεν πρέπει να τρομάξουμε αλλά πρέπει να έχουμε το νου μας» επεσήμανε προσθέτοντας την σημασία τόσο του να μένουμε σπίτι όσο και να προσέχουμε όταν βρισκόμαστε έξω από αυτό.

Σύμφωνα με την κα Γκάγκα και οι δύο μονάδες στις οποίες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ασθενείς είναι πλήρεις ενώ ανεξάρτητα από τις ΜΕΘ στο νοσοκομείο υπάρχουν αρκετοί ασθενείς με κορωνοιό χωρίς η κατάσταση τους να θεωρείται κρίσιμη.

Παράλληλα η γιατρός επιβεβαίωσε πως η έλλειψη γεύσης η ανοσμία και γαστρεντερικά στα συμπτώματα μπορούν να θεωρηθούν συμπτώματα του ιού, εφόσον βέβαια αυτά παρουσιάζονται σε έντονο βαθμό.

Σε κάθε περίπτωση η πνευμονολόγος τόνισε πως όποια μέριμνα για τόνωση του ανοσοποιητικού όπως άσκηση, σωστή διατροφή, αποφυγή του τσιγάρου κτλπ λειτουργούν θετικά στην θωράκιση του οργανισμού μας.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα