Κακοκαιρία «ΕΛΠΙΣ»: Η συνολική συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οχημάτων

Κακοκαιρία «ΕΛΠΙΣ»: Η συνολική συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οχημάτων

Προσωπικό και μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχαν σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οχημάτων μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αττική.

Αναλυτικά, στην Αττική Οδό συμμετείχαν:

- Έξοδος Λ.Κύμης (10): Δύο οχήματα με 8 άτομα με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων. Έχει αποδεσμευθεί ένα όχημα με 4 άτομα.

- Έξοδος Πεντέλης (12): Εννέα οχήματα με 44 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί 6 οχήματα με 20 άτομα.

- Έξοδος Κηφισίας (11): Οκτώ οχήματα με 34 άτομα και δύο μηχανήματα (1 φορτωτής γαιών, 1 ισοπεδωτής γαιών), με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων και τον εκχιονισμό Αττικής Οδού. Έχει αποδεσμευθεί ένα όχημα με 4 άτομα.

- Έξοδος Δουκίσσης Πλακεντίας (13): Έξι οχήματα με 35 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί δύο οχήματα με 4 άτομα.

- Έξοδος Μαραθώνα (15): Πέντε οχήματα με 61 άτομα και έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών.

- Έξοδος Κάντζας (17): Τρία οχήματα με 31 άτομα με έργο την διανομή τροφίμων, κουβερτών. Έχουν αποδεσμευθεί δύο οχήματα με 10 άτομα.

- Έξοδος Παιανίας (18): Ένα όχημα με 5 άτομα και έργο την διανομή τροφίμων. Έχει αποδεσμευτεί.

- Περιοχή Α/Δ ΔΑΑΕΒ: Ένα μηχάνημα (ισοπεδωτής γαιών) με έργο τον εκχιονισμό.

Συνολικά, διατέθηκαν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού 232 άτομα, 38 οχήματα και 3 μηχανήματα, ενώ διανεμήθηκαν 1.040 κουβέρτες, 4.500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 κονιάκ.

Σταδιακά τα παραπάνω τμήματα θα αντικατασταθούν, όπου απαιτείται με μέριμνα των εμπλεκομένων.

Επιπρόσθετα σε συντονισμό με ΕΣΚΕΔΙΚ, κινούνται ήδη από τις 05:30, πέντε οχήματα με τρόφιμα και νερό στις εξόδους Δουκίσσης Πλακεντίας (ένα όχημα), Μαραθώνος (δύο οχήματα) και Κάντζας (δύο οχήματα), για διανομή σε εγκλωβισμένους.