Κ. Σακελλαροπούλου - Κυρ. Μητσοτάκης: Η Τουρκία να αντιληφθεί ότι με τις προκλήσεις δεν οδηγείται πουθενά

Κ. Σακελλαροπούλου - Κυρ. Μητσοτάκης: Η Τουρκία να αντιληφθεί ότι με τις προκλήσεις δεν οδηγείται πουθενά
Η Κατ. Σακελλαροπούλου και ο Κυρ. Μητσοτάκης
Eurokinissi

«Η τουρκική ηγεσία να αντιληφθεί ότι με προκλήσεις δεν οδηγείται πουθενά», ανέφερε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον πρωθυπουργό να τη συγχαίρει για την επίσκεψή της στο Καστελόριζο σημειώνοντας πως «η κυρά της Ρω θα ήταν πολύ συγκινημένη να σας έβλεπε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο».

Κατά τη συζήτηση που έγινε μπροστά στις κάμερες, η κα Σακελλαροπούλου, τόνισε για την επίσκεψή της στο Καστελόριζο ότι «Βρισκόμαστε σε περίοδο έντονης κινητικότητας σε εθνικά και πανδημία. Διαπίστωσα ψυχραιμία αποφασιστικότητα κατοίκων και υψηλό αίσθημα Περνάμε δύσκολη περίοδο στην Ανατολική Μεσόγειο» σημειώνοντας πως φαίνεται να υπάρχει ευκαιρία για ουσιαστική αποκλιμάκωση

Η κα Σακελλαροπούλου τόνισε ότι στην ευκαιρία για ουσιαστική αποκλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας στην περιοχή συνέβαλαν και οι κινήσεις από τους συμμάχους της Αθήνας. «Η τουρκική ηγεσία να αντιληφθεί ότι με προκλήσεις δεν οδηγείται πουθενά», πρόσθεσε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Από την πλευρά του ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η επίσκεψη της ΠτΔ στο Καστελόριζο συνέπεσε «με μια υποχώρηση στις εθνικές φουρτούνες. Τα ήρεμα νερά ελπίζω να συνεχιστούν δεν εξαρτάται από εμάς. Η κυρά της Ρω θα ήταν πολύ συγκινημένη να σας έβλεπε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι και αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας η ελληνική κοινωνία και πολιτεία θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η οικονομία θα διατηρηθεί ανοιχτή «με ελάχιστες εκπτώσεις και παραχωρήσεις» μέχρι να βρεθεί εμβόλιο ή άλλη αποτελεσματική θεραπεία, και πρόσθεσε ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων η Ελλάδα εξακολουθεί και στη διαχείριση του δεύτερου κύματος να τα καταφέρνει καλύτερα από σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στη συνέχεια η κα Σακελλαροπούλου ανέφερε για το προσφυγικό-μεταναστευτικό πως η ανοικτή πληγή της Μόριας «είναι μια διαρκής υπενθύμιση σε όλους μας και στην Ευρώπη στο σύνολό της, ότι οι ευρωπαϊκές αξίες πρέπει να είναι εδώ όχι μόνο στα θέματα των οικονομικών κρίσεων αλλά και στην ανθρωπιστική κρίση. Οι άνθρωποι αυτοί δικαιούνται κάποιες απαντήσεις. Όποιοι δικαιούνται να παραμείνουν στο ευρωπαϊκό έδαφος να παραμείνουν. Όσοι άλλοι πρέπει να γυρίσουν στον τόπο προέλευσής τους. 'Ακουσα ότι ετοιμάζεται ένα σχέδιο - αυτό το έχει ήδη παραγγείλει η αρμόδια επίτροπος - για το τέλος του μήνα. Θέλω να πιστεύω ότι εκεί θα βρούμε κάποιες ικανοποιητικές απαντήσεις».

«Σηκώσαμε πολύ μεγάλο βάρος - το έχετε πει και εσείς κατ'επανάληψη - η χώρας μας και ειδικά τα συγκεκριμένα νησιά», πρόσθεσε η ΠτΔ..