7ος χρόνος, ημέρα 2184η
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021

Κ. Μητσοτάκης: Στηρίζουμε την διαφορετικότητα και την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ

Κ. Μητσοτάκης: Στηρίζουμε την διαφορετικότητα και την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ
Eurokinissi

Σε μήνυμά του στο Twitter συνοψίζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ των δικαιωμάτων και κατά των διακρίσεων σε βάρος ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΙ. Ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για Ευρώπη ισότητας και σεβασμού.

«Το μίσος, η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην Ένωσή μας. Γι 'αυτό, σήμερα και κάθε μέρα, υποστηρίζουμε την διαφορετικότητα και την ισότητα των ΛΟΑΤΙ, έτσι ώστε οι μελλοντικές μας γενιές να μπορούν να μεγαλώσουν σε μια Ευρώπη ισότητας και σεβασμού», αναφέρει σε ανάρτησή του (στα αγγλικά) στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιστολή 15 ηγετών

Ο πρωθυπουργός συμπεριλαμβάνει και το κείμενο σχετικής επιστολής την οποία συνυπέγραψε με άλλους 15 ευρωπαίους ηγέτες με παραλήπτες την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Σασόλι.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στα αγγλικά: "Hate, intolerance and discrimination have no place in our Union. That's why, today and every day, we stand for diversity and LGBTI equality so that our future generations can grow up in a Europe of equality and respect".