Κ. Χατζηδάκης: Κανένας εφησυχασμός με την Τουρκία

Κ. Χατζηδάκης: Κανένας εφησυχασμός με την Τουρκία

Για τη διαφαινόμενη αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει στείλει και εμπράκτως τα μηνύματά της προς την Άγκυρα, φέροντας ως παραδείγματα τις ελληνικές κινήσεις στα τέλη Φεβρουαρίου στον Έβρο αλλά και το ζήτημα του αγωγού φυσικού αερίου EastMed.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός τόνισε ότι «καλό θα είναι να είμαστε επιφυλακτικοί, γιατί από την άλλη πλευρά του Αιγαίου υπάρχει μια αλαζονεία και μια επιθετικότητα απέναντι σε όλους σχεδόν τους γείτονες της Τουρκίας», σημειώνοντας ότι η Ελλάδα παραμένει σε εγρήγορση παρά την αποκλιμάκωση που φαίνεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή.

«Είμαστε σε εγρήγορση. Δεν μπορεί να στοιχηματίσει κανείς μετά βεβαιότητος πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αυτή την ώρα φαίνεται ότι υπάρχει μια αποκλιμάκωση που δεν είναι αποτέλεσμα παρακλήσεων αλλά μιας ολόκληρης πολιτικής και μιας σειράς κινήσεων που αναπτύχθηκαν», είπε ο κ. Χατζηδάκης. Πρόσθεσε ότι το καθεστώς της Τουρκίας δεν μεταμορφώθηκε ξαφνικά σε «άγγελο» από τη μια μέρα στην άλλη.

Στο ερώτημα εάν έχει την αίσθηση ότι είμαστε πιο κοντά σε μερική συμφωνία με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ, ο υπουργός Ενέργειας είπε χαρακτηριστικά: «δεν μπορώ να προσθέσω καμιά δική μου αίσθηση πέραν όσων έχει πει δημόσια το υπουργείο Εξωτερικών».