Κ. Αχ. Καραμανλής: 1.300 με 1.400 λεωφορεία στην κυκλοφορία μέχρι τις αρχές του 2021

Κ. Αχ. Καραμανλής: 1.300 με 1.400 λεωφορεία στην κυκλοφορία μέχρι τις αρχές του 2021

«Σιγά σιγά πυκνώνουμε τα δρομολόγια», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ενημερώνοντας ότι μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους θα έχουν προσληφθεί 655 υπάλληλοι σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ και άλλοι  550 στα ΚΤΕΛ, ενώ θα υπάρχουν 1.300 με 1.400 λεωφορεία στην κυκλοφορία.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ και ερωτηθείς για τις εικόνες συνωστισμού στα λεωφορεία ο υπουργός υπογράμμισε ότι με βάση το σύστημα τηλεματικής του ΟΑΣΑ μόνο το 5% έχει πληρότητες άνω του 65%.

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να υπάρξουν περιορισμοί στους επιβαρυμένους νομούς και οι μετακινήσεις να γίνονται μόνο κάτω από ειδικές συνθήκες, επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση πάντως «αλλά ας μην προτρέχουμε, ας περιμένουμε τα συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση».

Τέλος, απαντώντας στις επικρίσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχουν πια οδηγοί αποσπασμένοι δεξιά και αριστερά», ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη την επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Σωτήρη Τσιόδρα.