Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, 14:24

-A +A

Ιταλία: «Δεν συμμαχούμε με κανέναν» δηλώνει ο ιδρυτής των «Πέντε Αστέρων» Beppe Grillo

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, 14:24
Ιταλία: «Δεν συμμαχούμε με κανέναν» δηλώνει ο ιδρυτής των «Πέντε Αστέρων» Beppe Grillo
-A +A

Στις μετεκλογικές εξελίξεις και στις πιθανότητες να μπορέσει το κίνημά του να σχηματίσει κυβέρνηση αναφέρθηκε σε σύντομη συνομιλία με τους δημοσιογράφους σήμερα στην Ρώμη ο ιδρυτής των "Πέντε Αστέρων" Beppe Grillo.

«Δεν συμμαχούμε με κανέναν, θα ήταν σαν ένα πάντα να μπορούσε να φάει κάποτε ωμό κρέας». Εμείς τρώμε μόνον την καρδιά του μπαμπού», δήλωσε με νόημα ο ιταλός πολιτικός και ηθοποιός και στην συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν άλλες πολιτικές δυνάμεις, η μόνη νέα πολιτική δύναμη της χώρας είμαστε εμείς».

Ο Grillo κατέθεσε το νέο σύμβολο της πολιτικής του δύναμης, ενόψει των εκλογών της 4ης Μαρτίου. Στο κέντρο του συμβόλου, που θα τυπωθεί στα ψηφοδέλτια, αναγράφεται μόνον η λέξη «Movimento», δηλαδή «Κίνημα».

Παράλληλα, ο υποψήφιος πρωθυπουργός των "Πέντε Αστέρων" και νυν αντιπρόεδρος της βουλής Luigi Di Maio επανέλαβε ότι «το κίνημά αυτό θα είναι πρώτη δύναμη, το βράδυ των εκλογών». Ο Di Maio έχει υπογραμμίσει, πάντως, ότι οι «πεντάστεροι», για να μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν την κοινοβουλευτική στήριξη όσων κομμάτων συμμερίζονται μέρος των κύριων προγραμματικών τους σημείων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα